На Донецькому напрямку противник продовжує тримати важке озброєння

Люблю писати про хороші, мотиваційні, цікаві історії. Пишу про людей, які хочуть і вміють робити важливі речі. Слідкую за оновленнями в сфері реформ і намагаюся писати про складне простими словами)
Контакт: Facebook Telegram

ІАЦ РНБО повідомляє про зведені дані АТО – 01 червня.

Луганський напрямок

Противник двічі порушив режим тиші у Станиці Луганській.

Донецький напрямок

Ситуація незмінна. Противник, як і раніше, продовжує систематичні обстріли українських позицій по всій лінії фронту. Як заявив сьогодні на традиційному щоденному брифінгу речник штабу Антитерористичної операції  полковник Андрій Лисенко, мінометні обстріли з боку окупантів відбулися у Луганському, Новоселівці Другій, Авдіївці, Опитному. Також активізувалися ворожі снайпери. Всього за минулу добу на Донецькому напрямку відбулося 15 ворожих обстрілів.

Інформація ГУР МОУ

Як і раніше, на Донецькому напрямку противник продовжує тримати важке озброєння (міномети, танки, САУ та установки «Град») у прифронтовій смузі. Зокрема, точно відомо, що вищеназване озброєння розміщене у Горлівці, Макіївці, Донецьку та сел. Яковлівка, що прилягає до ясинуватської дорожньої розв’язки та авдіївської промзони.

Маріупольський напрямок

Вчора відбулося 14 ворожих обстрілів, зокрема 5 мінометних та низка снайперських.

Ворог порушує режим тиші по всьому фронту від Красногорівки до Широкиного. Натомість слід відзначити, що обстановка під Докучаєвськом нормалізувалася.

Вчора в районі проведення АТО противник двічі проводив розвідку за допомогою БПЛА (у районах сел. Новоайдар та м. Бахмут).

За минулу добу внаслідок бойових дій 1 український військовослужбовець загинув, 3 – отримали поранення. Ці втрати українські війська понесли в Зайцевому та Авдіївці внаслідок ворожих обстрілів.

Втрати ворога за минулу добу

1 загиблий та 8 поранених окупантів. Найбільші втрати понесли так звані «11-й окремий мотострілецький полк» (Макіївка) та «9-й окремий штурмовий мотострілецький полк» (Новоазовськ).

Українські спецслужби затримали двох бойовиків

Зокрема, співробітники СБУ затримали одного з них у Слов’янську. Бойовик приєднався до НЗФ у квітні 2014 року і брав активну участь в окупації міста, чергував зі зброєю в руках на блокпостах та обшукував машини мирних мешканців.

Ще одного бойовика затримали в Лисичанську, він у травні 2014 року перебував у лавах бандформування «Прізрак» та контролював виїзди з Лисичанська у напрямку Луганська.

Також Бахмутський міський суд виніс вирок бойовику, що був затриманий раніше. Відтепер на нього чекає 4 роки позбавлення волі.

На Київщині завершився бойовий вишкіл військовослужбовців НГУ

У селищі Старе на Київщині відбулися навчальні стрільби і тренування з організації зв’язку у польових умовах. Курсанти набули професійних знань у веденні військової розвідки та успішно виконали усі поставлені завдання.

111213141516

Українські військові допомагають дітям, які живуть в районі проведення АТО

Учора військовослужбовці групи цивільно-військового співробітництва взяли участь у святі останнього дзвоника у школі-інтернаті в Маріуполі. Бійці побажали учням та випускникам стати гідними громадянами України із мирним небом над головою.

212223

За інформацією, підготовленою УКМЦ

Поширити:

Залишити коментар:

коментар