РНБО: Вчора майже всі обстріли з боку окупантів були мінометними

Люблю писати про хороші, мотиваційні, цікаві історії. Пишу про людей, які хочуть і вміють робити важливі речі. Слідкую за оновленнями в сфері реформ і намагаюся писати про складне простими словами)
Контакт: Facebook Telegram

ІАЦ РНБО зведені дані АТО 31 травня.

Луганський напрямок

Вчора відбулося 2 ворожих обстріли. Зокрема, ввечері під Станицею Луганською відбулася перестрілка тривалістю півтори години із застосуванням БМП. Також поблизу Новотошківського на Бахмутській трасі відбувся мінометний обстріл з боку окупантів.

Такі факти оприлюднив сьогодні на традиційному щоденному брифінгу речник  адміністрації Президента України з питань АТО  полковник  Олександр Мотузяник.

Донецький напрямок

Вчора майже всі обстріли з боку окупантів були мінометними. За підрахунками штабу, по наших позиціях було випущено майже 140 мін з 82-мм та 120-мм мінометів. Ворожі обстріли відбулися по всьому фронту від Луганського до Опитного. Практично завжди окупанти відкривали вогонь у темну пору доби. Всього за минулу добу на Донецькому напрямку відбулося 10 ворожих обстрілів.

Маріупольський напрямок

Бойові дії велися здебільшого на півночі – у Мар’їнському та Волноваському районах. Зокрема, під Красногорівкою відбувся мінометний обстріл з боку НЗФ, а у Новотроїцькому – снайперський. Всього за минулу добу на Маріупольському напрямку відбулося 9 ворожих обстрілів.

Вчора було зафіксовано 6 польотів ворожих БПЛА на Донецькому напрямку.

За минулу добу внаслідок бойових дій 1 український військовослужбовець загинув, 2 – отримали поранення. Ці втрати українські війська понесли на Донецькому напрямку.

Інформація ГУР МОУ

ЄМБЛЕМА ГУР-1

Втрати противника за минулу добу складають 2 загиблих та 6 поранених бойовиків зі складу 2 підрозділів бойовиків зі складу НЗФ «ДНР», що діяли в Авдіївській промзоні та на трасі Новоазовськ – Маріуполь.

Днями на Донецькому напрямку українські військові захопили сучасний піхотний вогнемет МРО-А російського виробництва, що був прийнятий на озброєння ЗС РФ лише у 2003 році.

Це черговий доказ того як Росія систематично постачає зброю своїм найманцям на сході України.

1112

Триває постачання бойової техніки та пального для окупантів. Днями на станцію  Харцизьк привезли 5 танків, 4 бронетранспортери, 2 установки «Град», 2 САУ, 4 вагони з боєприпасами та 3 цистерни з дизельним паливом.

На  станцію Іловайськ також прибули 9 цистерн з дизельним паливом.

Поліцейські Костянтинівки затримали бойовика

Встановлено, що у лютому-липні 2015 року чоловік перебував у лавах НЗФ «ДНР» та здійснював контрольно-пропускний режим на блокпосту поблизу Широкиного. Не отримавши обіцяні гроші, він втік до Росії.

Українські військовослужбовці підвищують бойову майстерність

Учора підрозділ морської піхоти переміг у снайперських змаганнях у лавах Військово-Морських Сил ЗСУ.

Снайпери продемонстрували свої навички маскування, непомітного пересування по місцевості з подоланням перешкод, злагоджені дії в команді та рівень тактичної і вогневої підготовки. Значна частина учасників брала участь в АТО. Незабаром «чорні берети» представлятимуть флот на змаганнях снайперів в усіх ЗСУ.

21

Також третя група українських саперів завершила навчання під проводом військових інструкторів збройних сил Канади.

Військові, які тренувалися у Кам’янець-Подільському, навчилися збирати докази й досліджувати місцезнаходження вибухівки та знешкоджувати саморобні вибухові пристрої підвищеного рівня складності.

313233


За інформацією, підготовленою УКМЦ

Поширити:

Залишити коментар:

коментар