Народна Партія: Закони від 16 січня треба переглянути

Політвиконком Народної Партії поширив звернення з приводу останніх політичних подій у Києві.

Публікуємо його текст повністю:

Не допустити громадянської війни в Україні!

Широкомасштабний громадянський конфлікт, який триває протягом двох місяців, в останні дні переріс у силовий конфлікт з реальною загрозою громадянської війни. Люди більше не можуть спокійно сприймати те, що їх вимоги ігноруються владою, не хочуть і не будуть миритися з тотальною корупцією, економічною кризою, свавіллям у судовій системі і правоохоронних органах, недолугою кадровою політикою.

Ми закликаємо усіх учасників протистояння припинити насильство, взаємне застосування сили.

Закликаємо Президента України невідкладно прийняти рішення про відповідальність Уряду.

Пропонуємо опозиції утриматися від радикальних дій, захоплення державних установ, присікати провокування зіткнень з правоохоронними органами.

Вимагаємо негайно скликати позачергову сесію Верховної Ради України, на якій переглянути рішення від 16 січня ц.р., за виключенням Закону про Державний бюджет України.

Вважаємо, що публічною переговорною площадкою влади і опозиції має стати Верховна Рада України, для чого необхідно відновити її суверенний статус.

Саме в ній повинен бути постійно діючий круглий стіл з вироблення рішень та узгодження позицій для убезпечення країни від ескалації конфлікту.

Переконані, що це ті першорядні, нехай і запізнілі, нагальні кроки, які дозволять утримати державу у цивілізованих межах, перейти до розгляду ключового питання – організації системи державної влади в Україні.

Політвиконком Народної Партії

Поширити:

Залишити коментар:

коментар