Ковальчук серйозно взявся за монетарну політику

Голова обласної ради Микола Ковальчук вважає неприпустимим те, що Кіровоградська область менше за інші регіони України фігурує у випущених Національним банком ювілейних монетах.

Про це він сказав на сьогоднішній апаратній нараді в ОДА, повідомляє кореспондент Першої електронної.

«Цікава нарада пройшла у нас із питань підготовки плану пропозицій щодо випуску монет від Кіровоградської області, які б представляли наш край у 2015 році. Це – в продовження нещодавньої презентації монети до ювілею області. Зробивши аналіз, ми зрозуміли, що Кіровоградська область за весь час незалежності має тільки три монети, пов’язані із нашими видними особистостями та певними подіями, які відбулися. Це – 75-річчя Василя Олександровича Сухомлинського, 250-річчя міста Кіровограда і 75-річчя створення області. Тільки три монети. Це найменша кількість монет із усіх регіонів України. Тому вже зараз ми говоримо про те, що є можливість у 2015 році випустити монету до сторіччя з дня народження Олександра Гіталова. Окрім того, ми багаті видними подіями і взірцями архітектури, що також може стати основою для розробки проектів до плану випуску монет Національним банком України. У 2014 році ми не увійшли до плану, хоча, вважаю, можна ще попрацювати з Нацбанком, бувають такі випадки, коли поза планом вирішуються такі питання», – сказав Микола Ковальчук.

Також голова облради звернувся до голів сільських і селищних рад і нагадав, що ювілеї населених пунктів також можуть бути викарбувані на монетах України.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар