Ніколаєнко запевнив, що ядерний завод у Смоліному таки буде

Голова облдержадміністрації Андрій Ніколаєнко під час започаткованого сьогодні щорічного «Стратегічного діалогу» з громадськістю запевнив присутніх в тому, що будівництво Смолінського ядерного заводу фінансуватиметься повною мірою.

Як передає кореспондент Першої електронної, на запитання журналіста, як він може прокоментувати повідомлення в пресі про те, що фінансування будівництва заводу з виробництва ядерного палива в Смоліному призупинено, голова ОДА Андрій Ніколаєнко повідомив, що читав новини з цього приводу, й окрім провокаційних заголовків про те, що «все пропало», нічого негативного в опублікованих матеріалах не побачив.

«Загалом там написані доволі правильні речі. Насправді нічого не зупинено, фінансування відбувається, кошти у підприємства є. Сьогодні на рахунках державного підприємства «Ядерне паливо», якщо не помиляюся, близько 60-70 мільйонів гривень, що достатньо для проведення поточних платежів для робіт, які проводяться зараз. З іншого боку Російська Федерація перерахувала наприкінці листопада свою частку коштів, це понад 40 млн. доларів. Ми пам’ятаємо, яка складна була ситуація наприкінці року з фінансуванням в Україні. Тому українська сторона домовилася, і це підтверджено на останньому засіданні штабу, яке відбулося в Києві наприкінці грудня, про те, що українська сторона свої зобов’язання по викупу акцій здійснить наприкінці лютого. Російська сторона з цим погодилась, проблем немає, вони своїх коштів не відкликали. І це дуже показовий момент, оскільки, якби російська сторона не була впевнена в нашому фінансуванні, співфінансуванню на паритетних умовах, вона б відкликала свої кошти до нового року. Тому можу всіх запевнити, завод був,є і залишається надзвичайно важливим стратегічним об’єктом не лише кіровоградського, а – українського масштабу. І сумнівів у тому, що він буде фінансуватися, у мене немає», – сказав Андрій Ніколаєнко.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар