Рятувальники застерігають від крайнощів під час святкування Водохреща

Рятувальники Кіровоградщини нагадують жителям області правила безпеки під час святкування Водохрещі.

«19 січня відзначаємо велике християнське свято – Водохреща. Цей день кожен з нас святкує згідно з власними уподобаннями. Центральне місце в дійстві займають обряди, пов’язані з водою: після занурення хреста священнослужителем вода вважалася освяченою. За давньою традицією церемонія відбувається під відкритим небом на берегах річок, ставків, озер, по закінченню якої розпочинається купання. Вважається, що водохрещенська вода додає сили і є спасінням проти всіх хвороб, втім вона може забрати й життя, якщо не дотримуватися правил безпеки – вода не любить необачних.

Збираючись зануритись у хрещенську воду, пам’ятайте, що особливо небезпечно виходити на лід в період нестійких температур. Адже зима на території нашої області доволі м’яка. У період потепління крига стає крихкою, що у рази збільшує ймовірність нещасних випадків. Найнебезпечніший – ніздрюватий лід, утворений зі снігу або тонкої криги, що змерзлася.

Нагадуємо:

– купатися можна лише в спеціально призначених для цього місцях;
– не можна у жодному випадку входити у воду у нетверезому стані – спиртне притупляє відчуття холоду, але організм від цього охолоджуватися не перестає;
– безпосередньо перед купанням корисно зробити гімнастику, щоб розігрітись», — йдеться в повідомленні прес-служби У ДСНС в області.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар