В ОДА поговорили про скандальний гуртожиток

В облдержадміністрації відбулося засіданні обласної комісії із розв’язання проблемних питань забезпечення прав мешканців гуртожитків на житло під керівництвом заступника голови облдержадміністрації Олександра Чернявського.

Члени обласної комісії розглянули звернення мешканців гуртожитку по вул. Героїв Сталінграда, 13, яке знаходиться у власності публічного акціонерного товариства «Науково-виробниче підприємство «Радій», щодо проживання у гуртожитку.

В ході засідання обговорено з керівництвом ПАТ «НВП «Радій» та мешканцями гуртожитку по вул. Героїв Сталінграда, 13 проблемні питання висвітлені у зверненні.

Представники власника гуртожитку повідомили, що гуртожиток планується і в подальшому використовувати для потреб підприємства, проте з метою забезпечення прав мешканців на житло прийняте рішення щодо передачі житла у власність мешканців через придбання останніми жилих приміщень.

При бажанні мешканці гуртожитку мають можливість здійснити викуп займаних на законних підставах помешкань із розрахунку 500 грн./кв.м жилої площі та 330 грн./кв.м площі загального користування, при цьому надається пільга з розстрочення платежу до 1,5 року. Також наголошено, що з боку підприємства не вживаються заходи щодо порушення конституційних прав мешканців на житло, яке їм надано у користування відповідно до вимог чинного законодавства.

Закріплення мешканцями гуртожитку прав власності на жилі приміщення, надані їм на законних підставах, не перешкоджатиме в подальшому відстоюванню їх прав та інтересів у судах.

Одночасно представники ПАТ звернулись до мешканців з клопотанням надати доступ представникам підприємства для здійснення інвентаризації приміщень гуртожитку.

Нагадаємо, прокуратура оскаржує рішення виконкому Кіровоградської міської ради про передачу цього гуртожитку у власність ПАТ НВП «Радій».

Конфлікт навколо будівлі триває не один рік.

За матеріалами сайту КОДА

Поширити:

Залишити коментар:

коментар