У фірми чиновника з ОДА забрали 13 гектарів у Кіровограді

Суд зобов’язав ТОВ «Созидатель-1» повернути Кіровоградській міській раді земельну ділянку площею 12,73 га, яка знаходиться в районі проїзду Підлісного в Кіровограді. Про це свідчить постанова Вищого господарського суду України від 24 грудня.

Про це пишуть «Наші гроші».

Суд визнав договір оренди недійсним, оскільки він був укладений у жовтні 2007 року на підставі постанови господарського суду Кіровоградської області, яка у жовтні 2011 року була скасована судом апеляційної інстанції. При цьому рішення Кіровоградської міської ради про надання в оренду земельної ділянки не приймалось.

Раніше госпсуд Кіровоградської області, розглядаючи позов «Созидатель-1», у 2007 році зобов’язав Кіровоградську міськраду укласти з фірмою договір оренди ділянки в районі проїзду Підлісний строком на 25 років під будівництво багатоповерхових житлових будинків.

Зауважимо, що аналогічним чином фірма отримала в оренду для будівництва багатоповерхівки ділянку площею 0,13 га по вул. Фрунзе біля Ковалівського парку у Кіровограді, яку прокуратура теж повертає місту через суд.

ТОВ «Созидатель-1» у 2004 році зареєстрував депутат Кіровоградської облради від Народної партії (2006-2010) Олександр Крившенко, який раніше був депутатом Кіровоградської міськради. Директором фірми протягом 2004-2009 років був Олександр Мільто, який двічі обирався депутатом Кіровоградської міськради, а зараз є начальником управління капітального будівництва Кіровоградської облдержадміністрації.

У 2009-му замість Крившенка до складу засновників увійшли Вадим Карпов (99,5%) і ТОВ «Компанія з управління активами «Сприяння» (0,5%), директором якої є той же Карпов. У 2010 році Карпова змінив Дмитро Дрига. Зауважимо, станом на грудень 2012 року Дрига і Крившенко були партнерами по фірмі «ПММ-Комплект».

Поширити:

Залишити коментар:

коментар