Куди піти на вихідні у Кіровограді (23-24 квітня)

Люблю писати про хороші, мотиваційні, цікаві історії. Пишу про людей, які хочуть і вміють робити важливі речі. Слідкую за оновленнями в сфері реформ і намагаюся писати про складне простими словами)
Контакт: Facebook Telegram

Весняний книговир, футбол, чистофест, майстер-класи та вистави – куди піти на вихідні у Кіровограді (23-24 квітня).

Футбол

У суботу, 23-го квітня, в рамках весняної частини чемпіонату України серед команд першої ліги кіровоградський футбольний клуб “Зірка” прийматиме вдома (на стадіоні “Зірка”) охтирський клуб “Нафтовик-Укрнафта”. Гра розпочнеться о 17.00.

Всі на футбол!

football_banners_970x60px

ЧИСТОFEST

У суботу, 23 квітня, о 13.00 у місті відбудеться перший “ЧистоFEST Кіровоград-2016”. Збір на локаціях о 10.00.

Локації Кіровограда, де прибиратимуть містяни:

1. Паркова зона за КНТУ – Вита Бернацкая – (050) 817-02-52.

2. Парк ім. Морозова – Катерина Москальчук – (050) 622-83-56.

3. Комарова 19 (район Плазми) – Дарья Василенко – 0504870917.

4. Обласний художній музей – допомагаємо прискорити відкриття – Татьяна Ткаченко (директор) – (067) 428-03-28.

5. Лісопаркова – Єлизавета Маліченко – (095) 734-75-03.

6. Парк Перемоги (міський сад) – Олена Гультяєва – (066) 523-50-60.

Допоможи зробити місто чистішим! Приходь!

О 13.00 у Ковалівському парку відбудеться грандіозний концерт.

У рамках Всеукраїнської екологічної акції у Кіровограді відбудеться фестиваль «ЧИСТОFEST».

23 квітня о 13:00 у Ковалівському парку відбудеться Обласний екологічний фестиваль «ЧИСТОFEST», організований ГО “Let’s do it, Ukraine”.

“На гостей очікує яскрава концертна програма, низка найрізноманітніших майстер-класів, розпис по тілу та багато інших сюрпризів і призів. Захід відбудеться за будь-якої погоди! З собою мати: гарний настрій та парасольки (про всяк випадок). Трошечки привідкриємо завісу – для вас виступлять: найспівочіший лікар Кіровоградської області, автор та виконавець – Андрій Гардашніков, без сумніву гордість Кіровоградщини – кращий Голос країни – Владислав Кашпуренко та багато інших зірок та зірочок”, – пишуть організатори.

Також під час фестивалю будуть підведені підсумки  наймасштабнішої щорічної екологічної акції “Зробимо Україну чистою разом!” Ми оголосимо для вас кількість локацій області, оскільки ми готуємось до спільного світового прибирання з Всесвітнім рухом “Let’s do it! World” у 2018 році.

афіша ЧИСТОFEST

Кіровоградців запрошують власноруч створити великодню писанку

У суботу, 23 квітня, о 13.00 у місті відбудеться перший “ЧистоFEST Кіровоград-2016”. Збір на локаціях о 10.00.

Локації Кіровограда, де прибиратимуть містяни:

1. Паркова зона за КНТУ – Вита Бернацкая – (050) 817-02-52.

2. Парк ім. Морозова – Катерина Москальчук – (050) 622-83-56.

3. Комарова 19 (район Плазми) – Дарья Василенко – 0504870917.

4. Обласний художній музей – допомагаємо прискорити відкриття – Татьяна Ткаченко (директор) – (067) 428-03-28.

5. Лісопаркова – Єлизавета Маліченко – (095) 734-75-03.

6. Парк Перемоги (міський сад) – Олена Гультяєва – (066) 523-50-60.

Допоможи зробити місто чистішим! Приходь!

О 13.00 у Ковалівському парку відбудеться грандіозний концерт.

Свято книги і творчості

Упродовж трьох днів, із 22 по 24 квітня, у Кіровограді відбудеться ІІ книжковий фестиваль “Весняний книговир”. Про це на прес-конференції у міській раді повідомила директор видавництва “Імекс” Тамара Саміляк.

Виставка присвячена Міжнародному дню книги та авторського права, яке за рішенням ЮНЕСКО відзначається 23 квітня.

За словами Тамари Саміляк, виставка проходитиме на різних майданчиках нашого міста.

22  квітня на Площі Героїв Майдану магазин “Буки”, книгорозповсюджувач ПП ” Мартинюк”, “Книжковий світ” та ” Шкільний Всесвіт” візьуть участь у книжковому ярмарку. Також у ярмарку візьме участь “Видавництво Старого Лева”.

Кіровоградцям будуть представлені книжкові новинки і нові видавничі проекти, такі, як “Приватна колекція” Василя Ґабора, “Матерія” Олександра Комісарова, “Олександрійський район: пам’ять століть” Віктора та Ірини Голобородьків, Надії Чуянової, “Малоросска” Наталії Фесенко, “Слово – не сорочка, а … душу гріє” Антоніни Корінь, “Отаманщина” Юрія Митрофаненка, а для дітей книгу-розмальовку “Вулиці нашого міста”.

Читайте також: Що підготував кіровоградцям “Весняний книговир” (ПРОГРАМА)

У рамках «Весняного книговиру» відбудуться творчі зустрічі з письменниками та презентації книг, книжкові квести, поетичні читання, конкурс відеопоезії, виступи музичних гуртів а також майстер-класи, ігрова програма для дітей, екскурсії містом, флешмоби і “вільний мікрофон” та будуть працювати арт-майстерні

Художній музей

23 квітня 2016 року об 11.00 у відділі обласного художнього музею – картинній галереї Петра Оссовського «Світ і Вітчизна» в рамках роботи «Творчої майстерні» буде проведено майстер-клас по виготовленню виробів з солоного тіста «Великоднє розмаїття».

Проводить: Тетяна Костенко – науковий співробітник картинної галереї Петра Осовського «Світ і Вітчизна»

23 квітня 2016 року о 12.00 у відділі обласного художнього музею – картинній галереї Петра Оссовського «Світ і Вітчизна» відбудеться презентація ілюстрацій до творів Лесі Українки студентки ІІІ курсу Київського інституту «Університет сучасних знань» Ніни Компанієць.

23 квітня 2016 року о 14.00 у відділі обласного художнього музею – картинній галереї Петра Оссовського буде проведено майстер-клас зі створення ілюстрацій  за допомогою комп’ютерної графіки Ольги Макаревич

23 квітня 2016 року о 15.00 буде проведено майстер-клас  по виготовленню виробів з тканини «Маки»

Проводить: Олена Степанок – завідуюча відділом науково-просвітницької роботи

23 квітня 2016 року Кіровоградський обласний художній музей приєднується до всеукраїнської соціально-екологічної акції  з прибирання зелених зон та благоустрою територій «Зробимо Україну чистою  разом».  Організатором акції виступає громадська організація «Let’s do it, Ukraine» – учасник міжнародного руху «Let’s Do It! World!». В рамках акції буде проведено Всеукраїнський екологічний фестиваль ЧИСТОFEST

Театр

“Сорочинський ярмарок”

У театрі імені Кропивницького 23 квітня відбудеться показ мюзиклу «Сорочинський ярмарок». Початок о 17.00

«Вам, мабуть, траплялося чути, як десь рине далекий водоспад, коли все навколо сповнене стривоженого гуркоту і хаос дивних, неясних звуків вихором носились перед вами. Справді, чи не ті самі почуття вмить охоплять вас у вихорі сільського ярмарку, коли весь народ зростається в одне величезне страховище й ворушиться всім своїм тулубом на майдані та в тісних вулицях, кричить, гогоче, гримить…»

Так, ті самі почуття «вмить охоплять» і одразу закрутять вас на виставі «Сорочинський ярмарок».

Дійство «Сорочинський ярмарок» – новий, розкішний, сповнений яскравого блиску мюзикл Театру корифеїв, де «гопцюють всі дівки, де гуляють парубки». Так, із срібними піснями, дзвінкими голосами, гарячими танцями, великим як незмірний океан і сліпучим як удари сонячного проміння Коханням. Чи буде воно таким завжди? Чи будуть жити та вінки вити?

Відповідь на це запитання ви дізнаєтеся на виставі «Сорочинський ярмарок». І як завжди не обійдеться без невгамовної нечистої сили, чудасій, химер, циган, ворожіння …

“Снігова королева”

24 квітня об 11.00 Театр імені Марка Кропивницького представляє виставу-новорічну казку- за мотивами Ганса Кристіана Андерсена “Снігова королева”.

Режисер-постановник, музичне оформлення Євген Курман

Художник-постановник Дар’я Ярошенко

Балетмейстер Марина Опря

“Кайдашева сім’я”

Театр Кропивницького запрошує 24 квітня на виставу “Кайдашева сім’я”. Початок вистави о 17.00.

За останні півтора століття суспільство зазнало величезних змін і зламів, а душа окремо взятого українця так і залишається «непорочною». І Кайдашихи продовжують зі своїми невістками сімейні війни і нині чи не в кожній квартирі. А «війни» між ними точаться, на жаль, з використанням найновіших засобів масового морального та матеріального знищення, які й не снилися Кайдашам в епоху боротьби за межу, за персональну грушу… і ділять уже не грушу, а квартири, будинки, дачі, кімнати, дітей. А то просто віддаючи на згубу, на поталу зірваним з ланцюгом нервам і найгіршим вадам людини у всі століття, у всі епохи, що завжди принижує людей, примушують їх ділити свої території, маєтки, кімнати, розводить за високі паркани друзів і братів.

У цій виставі сміх лунає крізь сльози й навпаки. Комічні та драматичні ситуації, у які потрапляють персонажі, взяті із самого життя. Водночас прочитується й справжній гімн українському світові з його неповторною природою, веселою, життєрадісною, поетичною душею людей, мелодійною, багатющою мовою, неповторною у своїй красі піснею.

Театр ляльок

“Бука”

У суботу, 23 квітня, інтерактивна казка-гра “Бука”, у якій маленьке Зайченя зовсім не хоче ні з ким товаришувати. Завжди чимось невдоволений, сидить набурмосений і на усі пропозиції звірят лише бубонить щось собі під ніс. Саме за це і прозвали його Букою.

Та одного разу, зустрівшись із Вовком, він потрапляє у таку халепу, вибратися з якої можна лише за допомогою справжніх друзів.

Мова виконання – українська
Тривалість вистави – 50 хвилин
Рекомендований вік для перегляду – від 4 років
Початок вистави о 12.00

“Мийдодир”

У неділю, 24 квітня, у театрі ляльок вистава “Мийдодир”

Схвильований Слон по телефону розповідає дідусеві Корнію страшну історію про хлопчика-Невмиваку, від якого повтікали усі речі. Та зрозумівши, що без них замазура просто пропаде, вирішили врятувати його від бруду та лінощів. На допомогу приходить досвідчений Мийдодір з цілою армією щіток та мочалок і перетворює брудного ледаря на гарненького, чистенького хлопчика. Вистава вчить дотримуватися правил гігієни та виховує негативне ставлення до ледарства.

А оригінальна світлова рамка створює ефект чарівного телевізійного екрану.

Тривалість вистави – 40 хвилин
Рекомендований вік для перегляду – з 5 років

Початок о 12.00

Поширити:

Залишити коментар:

коментар