Громадськість Світловодська протестує проти дій обленерго

Об’єднання громадських організацій «Громадська рада міста Світловодськ», до якої входять 12 міських ГО міста, загальною кількістю понад 2 тисяч членів, звернулося з відкритим листом до голови Кіровоградської ОДА Андрія Ніколаєнка щодо неприпустимості однієї «новації» Світловодської РЕМ ПАТ «Кіровоградобленерго» в частині переукладання договорів з населенням на постачання електричної енергії.

Як повідомляє кореспондент Першої електронної, в оприлюдненому у газеті міськради «Світловодськ вечірній» повідомленні енергетики вимагають, щоб кожен користувач їхніх послуг особисто звернувся до цієї установи для переукладання договору.

«У місті понад 40 тисяч користувачів електроенергії, серед них багато старих людей, пенсіонерів, хворих, які не мають можливості прийти та вистояти великі черги, щоб підписати договір. Виникає питання: а чим займаються працівники та контролери цієї установи, що не можуть прийти до абонента та підписати договір?», – йдеться у зверненні.

Але це не єдине, що збурило громадськість у цьому повідомленні. Адже, окрім копій паспорту та ідентифікаційного коду, для перекладання договору потрібно надіти ще й документи, що підтверджують право власності на житло. А це, наголошується у листі громадськості, несе у собі порушення кількох статей Закону України «Про захист персональних даних». Відтак ОГО «Громадська рада м. Світловодськ» просить голову ОДА втрутитись у дану ситуацію і не допустити порушень прав людини в царині захисту своїх персональних даних.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар