Кіровоградські податківці запрошують до обговорення чергової реформи

Головне управління Міндоходів у Кіровоградській області запрошує громадськість долучитися до обговорення концепції реформи декларування доходів громадян.

«Підкреслюємо, ми пропонуємо не готовий законопроект, а концептуальні основи та елементи майбутньої системи декларування доходів.

Концепція передбачає критерії, за якими громадяни підпадатимуть під загальне декларування, а отже не всі будуть зобов’язані декларувати доходи. Міністерством доходів і зборів України пропонуються такі критерії: рівень річного доходу або сума фінансових зобов’язань понад 120 мінімальних заробітних плат (далі – МЗП) (з 01.01.2014 – 156 120 грн); або ж вартість майна понад 1200 МЗП (з 01.01.2014 – 1 561 200 грн).

Схема декларування за новими правилами досить проста. У році їх запровадження нічого подавати не потрібно, необхідно лише оцінити свої доходи, вартість майна, коштів і фінансових зобов’язань на кінець року (31 грудня) та прийняти рішення щодо необхідності декларування. До 1 травня наступного року фізичні особи подаватимуть поточну декларацію за минулий рік і разом з нею разову форму. Надалі вона подається щороку у ці ж строки.
При цьому разова форма – це заява про майно, кошти та фінансові зобов’язання станом на початок року, в якому виникає обов’язок декларування. Іншими словами – вона подаватиметься лише один раз.

Якщо особа припиняє відповідати критеріям, вона буде зобов’язана подавати декларації протягом наступних трьох років.

Ці та інші елементи реформи ми закликаємо громадськість разом проаналізувати, щоб сконструювати найбільш оптимальну для України модель декларування доходів.

Ми закликаємо усіх – незалежних експертів, громадські організації, бізнес-асоціації, громадян з активною позицією – до фахового і конструктивного діалогу. Зі свого боку запевняємо, що жодне рішення не буде прийняте, жоден законопроект не буде сформований без врахування вашої думки.
Обговорення Концепції реформи декларування доходів громадян відбувається на форумі офіційного веб-порталу Міндоходів. Долучайтесь!

Також свої пропозиції Ви можете надіслати на електронну скриньку gromada@minrd.gov.ua», — йдеться в інформації прес-служби ГУ Міндоходів у Кіровоградській області.

Текст концепції розміщено на офіційному веб-порталі Міндоходів за адресою www.minrd.gov.ua

Поширити:

Залишити коментар:

коментар