Олександрійська пенсіонерка отримала термін за брехню

Раніше несудима пенсіонерка з Олександрії отримала умовний термін за неправдиве повідомлення про скоєний злочин і дачу завідомо неправдивих показань слідству. Засідання суду відбулося 31 грудня 2013 року.

Як повідомляється у справі, 18 липня 2013 об 10:00 ранку жінка звернулася в Олександрійський МВВС із заявою про грабіж. У заяві вона зазначила , що злочин щодо неї вчинили дві особи біля магазину продуктів на площі Кірова. Нападники відкрито відібрали її жіночу сумку з документами і двома мобільними телефонами.

За цією заявою порушили кримінальне провадження. На допиті у слідчого жінка знову повторила викладену в заяві недостовірну інформацію, а через деякий час зізналася в помилковому доносі. Кримінальне провадження відносно грабежу закрили, проте прокуратура порушила нове – про неправдиву заяву і помилкові свідчення.

Пенсіонерка визнала свою провину, розкаялася. Рішенням суду їй призначено покарання у вигляді 3 років 6 місяців обмеження волі з випробувальним терміном 1 рік 6 місяців.

Яку мету переслідувала громадянка, здійснюючи помилковий наклеп, залишилося нез’ясованим. У справі зазначено , що вона «діяла умисно, з невстановлених міркувань». Також підкреслюється, що на всіх етапах спілкування з органами міліції, потерпілу під підпис попереджали про кримінальну відповідальність за неправдиве повідомлення і дачу завідомо неправдивих показань.

Як розповідають юристи, зазвичай такі колізії виникають тоді, коли підозрювана сторона підкуповує жертву грошима і просить відмовитися від свідчень.

За матеріалами «Правдоруба»

Поширити:

Залишити коментар:

коментар