Владі не вдалося знести торговий павільйон на ринку «Європейський» (ФОТО)

Міська влада Кіровограда сьогодні намагалася знести торговий павільйон на ринку «Європейський», але поки що передумала.

Сьогодні комунальна техніка прибула на ринок Європейський, щоб демонтувати торговий павільйон, розташований на території ринку, на розі вулиць Яновського та Героїв Сталінграда. Міська влада керується рішенням виконавчого комітету щодо примусового демонтажу магазинчика, який, згідно припису ДАІ області, встановлений з порушенням чинних норм. Такі аргументи озвучив перший заступник міського голови Кіровограда Володимир Каніщев, який особисто прибув на ринок разом з головним архітектором міста Вадимом Мєздріним та Ігорем Василенком.

У свою чергу приватний підприємець, який орендує приміщення магазину у адміністрації ринку, з таким рішенням не погоджується. Повідомлення про примусовий демонтаж він отримав лише сьогодні вранці, а отже не мав навіть часу на те, щоб винести з магазину свій товар – мобільні телефони, планшети тощо.

І родина підприємців Таліпових, і їхній адвокат наполягали на тому, що по закону їм повинні були хоча б дати час на добровільний демонтаж і вивезення матеріальних цінностей, які є приватною власністю підприємців. Крім того, за законом вони мають 15 днів на оскарження рішення у суді.

Крім того, й адміністрація ринку, і підприємці вимагали надати судове рішення про незаконність встановлення магазину.

Міська влада ж наполягає, що припису ДАІ та рішення виконкому достатньо, аби павільйон був демонтований та вивезений, залишаючи за підприємцем право оскаржити знесення магазину в суді.

Протягом декількох годин сторони емоційно висловлювали одна одній свою правду. Врешті, жінці-підприємцю стало зле й їй викликали швидку. А підприємці висловили готовність перешкоджати демонтажу.

Позиція міської влади залишилася незмінною: павільйон усе-таки демонтують, але не сьогодні. Таке усне рішення наостанку прийняв Володимир Каніщев, який запросив підприємців до себе на розмову на завтра. Після цього комунальна техніка поїхала з ринку.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар