На Кіровоградщині накрили базу, що виготовляла неякісне пальне

Слідчим управлінням фінансових розслідувань за матеріалами оперативних працівників податкової міліції Головного управління ДФС у Кіровоградській області до ЄРДР внесено матеріали відносно директора одного з підприємств Кіровоградської області, на якому, без відповідних дозвільних документів та сертифікації якості налагоджено виробництво бензину. Про це Першій електронній повідомили в ГУ ДФС у Кіровоградській області.

З метою організації незаконного виробництва підприємство орендувало нафтобазу, на якій з використанням обладнання, що забезпечує масове виробництво, шляхом змішування компонентів моторних палив з присадками незаконно виготовляє підакцизні товари – бензин автомобільний марок А-92 та А-95.

Своїми діями зазначеною особою нанесено збитки державі у вигляді несплати податків, у першу чергу акцизного податку, та кінцевому споживачу, якому постачався неякісний бензин.

У рамках операції „Акциз – 2016” та для припинення незаконної діяльності, з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення і відшукання знарядь кримінального правопорушення, на підставі ухвал Ленінського районного суду м. Кіровограда, 22.03.2016 року працівниками податкової міліції ГУ ДФС у Кіровоградській області, при взаємодії співробітників СБУ в Кіровоградській області, проведено два обшуки.

В ході обшуків вилучено:

  • незаконно виготовленого бензину марки А-92 в кількості 18,5 т. (25,3 тис.л.) загальною вартістю 506 тисяч гривень;
  • насос для перекачування рідин марки СМ80;
  • шланги;
  • присадки, що використовувались для незаконного виготовлення ПММ;
  • первинні бухгалтерські та інші документи (податкові, видаткові накладні, договори на постачання, договори оренди, калібрувальні таблиці та ін.).

Незаконно виготовлена продукція збувалася сільськогосподарським та транспортним підприємствам на території Кіровоградської, Полтавської та інших областей.

На даний час відібрані зразки вилучених паливно-мастильних матеріалів та призначено проведення експертизи.

Триває слідство.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар