Борги за ЖКГ можна буде погашати протягом п’яти років. Якщо Рада дасть згоду

Уряд схвалив законопроект, згідно з яким громадяни отримують можливість реструктуризувати борги за послуги ЖКГ, які утворилися станом на 1 січня 2013 року.

Про це повідомляє прес-служба Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України.

Кабінет Міністрів схвалив законопроект «Про внесення змін до Закону України «Про реструктуризацію заборгованості з квартирної плати, плати за житлово-комунальні послуги, спожиті газ та електроенергію», згідно з яким громадяни отримують можливість реструктуризувати свою заборгованість за комунальні послуги та послуги на утримання будинків, споруд та прибудинкових територій, яка утворилися в них станом на 1 січня 2013 року.

Реструктуризація заборгованості населення за послуги ЖКГ дозволить людям поступово, протягом до 60 місяців погашати борги комунальникам за умови повної сплати поточних платежів.

Тепер законопроект має прийняти Верховна Рада України.

Згідно з законопроектом, для реструктуризації заборгованості громадяни мають укласти з підприємствами, що надають житлово-комунальні послуги, договори про щомісячне рівномірне погашення заборгованості.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар