Тарифи на теплопостачання знизять?

Кабмін рекомендував Нацкомісії, що здійснює держрегулювання у сфері комунальних послуг, з 1 січня 2014 року переглянути тарифи на теплову енергію і гаряче водопостачання з урахуванням нових цін на газ, а центральним і місцевим органам влади – забезпечити зниження вартості газу і теплопостачання для населення.

Відповідне доручення міститься у постанові Кабміну №951 від 30 грудня 2013 року.

Крім того, даною постановою Кабмін рекомендував Нацкомісії, що здійснює держрегулювання у сфері енергетики (НКРЕ), знизити тарифи на газ для деяких категорій споживачів, що комісія і зробила 30 грудня 2013 року. У документі також вказано, що НКРЕ, під час регулярного перегляду граничних цін на газ, враховуватиме не лише курс гривні до долара, а й середньозважену ціну імпортного газу.

30 грудня 2013 року НКРЕ, у зв’язку зі зниженням ціни на газ, що імпортується з Росії, на третину до рівня 268,5 дол. за тисячу кубометрів, ухвалила рішення знизити з 1 січня 2014 року граничну ціну на газ для промислових споживачів на 10% – до 3113 грн за тисячу кубометрів і для державних установ – на 29%, до 2448 грн за тисячу кубометрів.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар