Психіатричні лікарні Кіровограда порушують права своїх пацієнтів

Прокуратурою області із залученням контролюючих органів проведено перевірки додержання конституційних прав громадян під час надання їм психіатричної допомоги у медичних закладах, у тому числі щодо забезпечення режимних вимог, охорони, умов тримання і лікування у примусовому порядку. Про це повідомляє прес-служба прокуратури Кіровоградської області.

В ході перевірки виявлено факти порушення прав пацієнтів, до яких судами застосовано примусові заходи медичного характеру.

Так, в закладах не створено належних умов для проведення дозвілля, творчої діяльності та здійснення соціальної реабілітації хворих. Серед інших порушень – недотримання адміністрацією закладів протипожежних вимог та правил, неналежне ведення медичної документації, невчасне переосвідування хворих для вирішення питання щодо продовження чи скасування примусових заходів медичного характеру.

На вказані порушення прокуратурою області внесено два документи прокурорського реагування, за результатами розгляду яких до дисциплінарної відповідальності на даний час вже притягнуто двох посадовців лікувальних установ.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар