Хто і для чого пофарбував воду в Інгулі? (ФОТО)

Журналістка
Світлана Листюк
Журналістка

Відучора  мешканці Кіровограда мають можливість дивуватися незвичайному яскраво-зеленому кольору води в річці Інгул нижче мосту по вулиці Михайлівській.

Як пояснив  начальник міського управління з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення Сергій Коваленко, нічого небезпечного у зміні кольору води немає.

За його словами, влітку минулого року Інгул значно обмілів. Аби з’ясувати, чи не витікає вода під дамбою, 1 березня  2016 року розпочалися планові технічні роботи по дослідженню несанкціонованого витоку води з-під підпорної перегороджувальної споруди по вулиці Михайлівській.

Щоб дослідити в якому напрямку витікає вода з-під греблі, водолаз опустив у воду пакети з харчовим барвником флуоресцеїн-натрію.

Сергій Коваленко акцентував увагу, що такий барвник не має жодних шкідливих показань і використовується у кулінарії. Вивчення стану водорегулюючої споруди у центральній частині русла Інгулу спеціалісти  розпочали перед літнім періодом і до початку нересту риби, так би мовити – на упередження.

Найближчими днями випробування будуть продовжуватися, попередив начальник управління. Участь в обстеженні беруть фахівці регіональної філії проектно-вишукувального інституту «Дніпродіпроводгосп» та водолази аварійно-рятувальної служби оперативного реагування Кіровоградської області.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар