Кіровоградщина потрапила до переліку найбільш закритих для бізнесу областей

Найбільш закритими для ведення бізнесу підприємці вважають західні області України (крім Львова), Кіровоградську, Сумську області та Автономну Республіку Крим.

Фінансовий портал «Мінфін» опитав підприємців та франчайзингові компанії, щоб з’ясувати, які регіони найбільш комфортні для ведення бізнесу.

Оцінювали регіони України за наступними критеріями:

– рівень економічного розвитку регіону;

– простота і прозорості ведення бізнесу;

– рівень корупції;

– наявність кваліфікованого персоналу;

– рівень розвиненості логістики;

– культура підприємництва.

Передбачувано, що найлегше вести бізнес в містах-мільйонниках. Так, найбільш привабливими для ведення бізнесу є Київ, Харків, Дніпропетровськ, Одеса, Донецьк. Також досить комфортним і динамічним є Львів.

Відносно розвинені Вінницька і Черкаська області. Черкаси є своєрідним містом-супутником Києва. Тут ще частково зберігся промисловий сектор. А ось у Вінницькій області є двигуном сам обласний центр – місто Вінниця, який зараз розвивається дуже динамічно.

Найбільш закритими для ведення бізнесу підприємці вважають західні області України (крім Львова), Кіровоградську, Сумську області та Автономну Республіку Крим. Тут, на їхню думку, найскладніше будувати довірчі відносини з бізнес-партнерами. А АР Крим є найбільш корумпованим регіоном.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар