В Олександрійському районі розпочали впроваджувати інклюзивне навчання

В Олександрійській районній держадміністрації розпочалася робота над проектом створення навчально-виховного закладу для дітей дошкільного віку з особливими потребами. 

Сесія Олександрійської райради ухвалила запропоновані заступником голови РДА Ольгою Анісімовою-Шило доповнення до програми розвитку освіти в Олександрійському районі на 2011-2015 роки, повідомляє «Алнет».

Ними передбачається «формування спеціалізованих груп для дітей, які потребують корекції фізичного або розумового розвитку в базовому дитячому саду, в якому буде запроваджено інклюзивне та інтегроване навчання”.

За словами Ольги Анісімової-Шило, створення таких груп при звичайному садку дасть можливість дітям-інвалідам отримувати освіту та виховання нарівні зі здоровими. Для цього будуть пристосовані спеціалізовані приміщення, кімнати для занять і відпочинку. Для роботи з такими дітьми будуть підібрані кваліфіковані педагоги, закуплять спеціальні ігри, навчальний матеріал.

Потрібно зазначити, що створення такої установи буде почином не тільки для району, а й для всієї області, тому що подібних закладів на Кіровоградщині немає.

А для початку фахівці управління освіти вивчать географію проживання сімей, в яких є діти-інваліди, і можливість їх доставки в дитсадок шкільними автобусами. Планується, що вартість перебування дошкільнят з особливими потребами буде на рівні звичайних дитячих садків.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар