Мер Олександрії судитиметься з УБОЗом

Апеляційний суд Кіровоградської області 30 грудня відмовив в задоволенні апеляційної скарги представнику Олександрійської прокуратури щодо перегляду рішення Олександрійського міськрайонного суду по справі олександрійського міського голови Степана Цапюка за нібито здійснене ним корупційне правопорушення.

Про це повідомляє сайт Олександрійської міськради.

«Рішення суду апеляційної інстанції вступило в законну силу, є остаточним та оскарженню не підлягає.

Нагадаємо, що 3 грудня відбулося останнє засідання Олександрійського міськрайонного суду, в якому після розгляду справи, суддя М. Франько не визнав складу корупційного правопорушення у діях міського голови С. Цапюка та закрив справу за відсутністю складу та події правопорушення.
Приводом судового розгляду стало звернення в. о. голови ГО «Ліга підприємців Олександрії» О. Сердюка до ГУБОЗ МВС України, який звинуватив міського голову у нібито корупційних діяннях. На підставі цього звернення, головним оперуповноваженим інспектором ГУБОЗ МВС України було складено протокол про адміністративне правопорушення, згідно якого, на думку ГУБОЗ МВС України, міський голова С. Цапюк нібито вчинив корупційні дії, «приховавши» конфлікт інтересів.

Після кількох судових засідань за участі судді М. Франька, захисника В. Бесараба, прокурора Д. Булахова, допиту свідків та перегляду відеоматеріалів, у ході розгляду справи був постановлений вердикт, яким у діях мера Олександрії не знайшли складу корупційного правопорушення.
Таким чином, судові інстанції вже двічі визнали звинувачення Степана Цапюка в корупційних діях безпідставними.

На основі цих судових рішень він тепер буде звертатися до суду з вимогою про відшкодування шкоди, завданої незаконними діями ГУБОЗ МВС України та наданням неправдивої інформації з фальшуванням доказів», — йдеться в повідомленні.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар