У Компаніївському районі розпочався фестиваль новели (ФОТО, ВІДЕО)

Перший Всеукраїнський фестиваль української новели розпочався на батьківщині видатного письменника Юрія Яновського в селі Нечаївці Компаніївського району вчора, 10 вересня.

На його урочисте відкриття, окрім представників влади, з’їхалося чимало видатних літераторів, які працюють у названому жанрі.

Як повідомив кореспонденту Першій електронній голова обласної організації Національної спілки письменників Василь Бондар, прибули представники всіх шкіл вітчизняної новелістики, а їх, запевнив він, у нас кілька. Серед відомих імен – Василь Турбай з Київщини, Любов Пономаренко з Полтавщини, Ольга Деркачова з Івано-Франківська, Ігор Горгула зі Львова, наш земляк, уродженець Голованівського району, Віктор Полянецький із Харкова.

Гості та кіровоградські письменники сказали чимало теплих слів про Юрія Яновського, поклали квіти до погруддя письменника, зустрілися з учнями місцевої школи.

Фестиваль новели — проект обласної організації Національної спілки письменників України та обласної державної адміністрації. Народний депутат Станіслав Березкін та його благодійний фонд «Добротвір» надав фінансову підтримку в його організації та проведенні.

Сьогодні фестиваль продовжиться у Кіровограді.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар