Жеваго знову отримав вотум довіри і добуватиме вугілля в Олександрії

Основним своїм досягненням за рік перебування на посаді голови ОДА Андрій Ніколаєнко назвав вирішення проблеми Олександрійського буро вугільного комплексу.

Про це він сказав на сьогоднішній прес-конференції, передає кореспондент Першої електронної.

Загалом, Андрій Ніколаєнко з неохотою відповів на поставлене запитання. Мовляв, 9 січня буде підсумкова прес-конференція, приурочена річниці його перебування на посаді, тоді і йтиме мова про досягнення.

Однак, в контексті сказаного, варто згадати ще одне запитання з приводу буревугільного комплексу. Маючи на увазі Костянтина Жеваго, журналістка поцікавилася в очільника області, чи не страшно знову віддавати його інвестору, який свого часу заборгував працівникам чималу суму і в той же час витрачав мільйони на благочинність в Англії?

«Приймаючи рішення, міністерство виходило з цілого ряду аспектів. Дійсно, важко вірити тій стороні, яка вже допустила ряд прорахунків у минулому, але, наскільки я розумію, рішення в першу чергу приймалося, виходячи з того: кому потрібне буре вугілля та електроенергія, яка буде вироблятися. Тобто, вкласти гроші у відновлення підприємства може лише та сторона, якій справді цікаво отримати кінцевий результат. Різати метал – це не бізнес Костянтина Жеваго. Його бізнес – це, в тому числі сусідній ГЗК, який збудований у Полтавській області, фактично, за 40 кілометрів від Олександрії. Йому потрібна колосальна кількість електроенергії, і, якщо він купуватиме її на ринку, його продукція буде не конкурентоздатною. Тому, головна мета пана Жеваго і його бажання повернутися на Олександрійський буровугільнимй комплекс пов’язана з бажанням не лише відродити видобуток бурого вугілля, яке доволі проблематично реалізувати на ринку України, а, насамперед , задля будівництва електростанції, яка буде працювати за сучасними технологіїями на бурому вугіллі, і забезпечуватиме власною електроенергією його підприємство», – сказав Андрій Ніколаєнко.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар