Операція «Новорічна ялинка» – 342 рейди

За час проведення операції «Новорічна ялинка» на Кіровоградщині лісова охорона провела 342 рейди

Починаючи з 1 грудня на території Кіровоградської області триває щорічна операція “Новорічна ялинка”, направлена на забезпечення охорони лісів від незаконних рубок шпилькових насаджень у передноворічний період.

До здійснення заходів з попередження порушень природоохоронного законодавства при заготівлі новорічних ялинок залучено працівників державної лісової охорони, представників Державної екологічної інспекції, Міністерства внутрішніх справ та засобів масової інформації.

В ході операції проведено 342 рейдові перевірки. З метою контролю за заготівлею та реалізацією новорічних ялинок проведено перевірки 7 лісогосподарських підприємств області. За незаконну рубку притягнуто до адміністративної відповідальності одну особу на суму 85 грн. Було проведено розрахунок розміру завданих збитків за зрубані новорічні дерева на суму 197 грн. Штрафи та заподіяна шкода сплачені добровільно та в повному обсязі.

У ході однієї з перевірок у м. Кіровограді до адміністративної відповідальності за торгівлю з рук у невстановлених місцях було притягнуто одну особу. Таке порушення згідно зі ст. 160 КУпАП карається штрафом від 17 до 119 гривень з конфіскацією предметів торгівлі.

Лісівники нагадують, що реалізація ялинок дозволяється тільки за наявності на дереві бирки зі штрих-кодом та документу на право перевезення ялинкової продукції – товарно-транспортної накладної встановленого зразка, яку видано лісогосподарським підприємством.

За матеріалами сайту КО УЛМГ

Поширити:

Залишити коментар:

коментар