Кіровоградська обласна бібліотека для юнацтва запрошує (АНОНС)

Люблю писати про хороші, мотиваційні, цікаві історії. Пишу про людей, які хочуть і вміють робити важливі речі. Слідкую за оновленнями в сфері реформ і намагаюся писати про складне простими словами)
Контакт: Facebook Telegram

З 9 по 14 лютого Кіровоградська обласна бібліотека для юнацтва запрошує на заходи.

У Кіровоградській обласній бібліотеці для юнацтва триває акція до Дня закоханих. Спільно з громадською ініціативою «Армія SOS» та громадською організацією ТІМО «Відкриті двері»  у рамках акції «З любов’ю до військового»  ми проводимо збір продуктів харчування та засобів особистої гігієни (пральний порошок, миючі засоби, вологі та сухі серветки, туалетний папір, чай, кава, солодощі). Усім бажаючим допомогти звертатися до бібліотеки або за номерами 095 471 2767 (Тетяна), 066 9 475 475 (Наталя).

З 9 лютого у відділі популяризації книги буде оформлена книжкова виставка «Душі людської вічні відкриття». Виставка приурочена до 160-річчя від д.н. Софії Федорівни Русової – непересічної особистості, українського педагога, прозаїка, літературознавця та громадського діяча. Вона була однією із піонерок українського жіночого руху. Софія хоч і народилася у шведсько-французькій родині, але із 9 років проживала у Києві і виховувалася у патріотичній атмосфері родини Лисенків-Старицьких. Вела широку просвітницьку діяльність, працювала у Міністерстві освіти УНР, за свою проукраїнську поліцію була ув’язнена в Одеській в’язниці, після звільнення постійно перебувала під наглядом поліції. Центральне місце у багатогранній педагогічній спадщині  вченої займає концепція української національної системи освіти і національного виховання. Вшановуючи внесок Русової у розвиток української системи освіти, у 2005 р. Міністерство освіти і науки України запровадило нагрудний знак «Софія Русова», яким нагороджують науково-педагогічних працівників за успіхи у позашкільній та дошкільній освіті.

10 лютого відділ сприяння технічній творчості молоді запрошує на виставку літератури, присвяченої всесвітньому Дню закоханих. А точніше підготовці до нього. «Подарунки коханим власноруч» – ця тематична книжкова виставка покликана познайомити творчих людей із безліччю подарунків, що можуть бути виготовлені у домашніх умовах для коханих. Також цього дня о 14.00 відбудеться майстер-клас з виготовлення валентинок із тканини.

10 лютого у рамках бібліопроекту «Креативна середа» та спільно з ГО «Пробудження Україна» відбудуться Тверезі посиденьки під девізом «З жартами по життю». Участь у заході візьмуть стендап-команда «0522», бард Андрій Гардашніков, Маша Моренко та інші цікаві особистості. Також у програмі цікаві та веселі конкурси із приємними подарунками і чаювання.

З 11 лютого у відділі абонементу буде оформлена книжкова виставка «Гіркої пам’яті ковток» (до Дня пам’яті воїнів-інтернаціоналістів). Поділяючи біль з тими, хто втратив у чужих війнах своїх чоловіків і дітей, віддаючи шану всім учасникам подібних подій, 15 лютого в Україні на законодавчому рівні – день вшанування учасників бойових дій на території інших держав. Одним із таких прикладів є війна в Афганістані. Участь у ній коштувала нам більше 14 тисяч життів та десятків тисяч скалічених та поранених. Саме 15 лютого 1989 року було виведено останню колону Радянських військ з Афганістану.

11 лютого о 14.00 до Дня закоханих бібліотека для юнацтва проводить захід у форматі кохання з першого погляду «Love Story». Глядачам обіцяємо цікаві та веселі конкурси, естетам – виступ школи східного танцю Шакті та викладача музичної школи ім.Нейгауза, саксофоніста Дениса Чернецького, а учасникам програми – цікаві та приємні подарунки від партнерів заходу – ковзанки Слайз, бару Кех та розважального клубу Вельвет.

11 лютого у відділі мистецтв буде оформлена книжкова виставка до Дня св.Валентина «Незбагненна сила кохання». Черпаючи натхнення у найпрекраснішому усвіті почутті, люди віками створювали мистецькі шедеври. Хтось малював, хтось писав чарівну музику, хтось словом прозовим або поетичним зізнавався у коханні і тужив за нездійсненним. Запрошуємо читачів розділити із митцями іх емоції і надихнутися на власну творчість у відділі мистецтв.

З 12 лютого, наближаючись до річниці розстрілів на Майдані, у відділі популяризації книги працюватиме книжкова викладка «Небесна Сотня. Назавжди патріоти» (за сторінками книги «Євромайдан очима ТСН»). У книгах зібрані відверті інтерв’ю з головними персонажами тієї історичної зими. «Персонажами, що перебували по обидва боки барикад»(с). Фотографії, від яких мурашки по тілу або холоне кров та згадки безпосередніх учасників подій. Ми маємо пам’ятати свою історію та тих, хто її творить.

Запрошуємо усіх небайдужих кіровоградців долучатися до Всеукраїнської  програми  збору та утилізації пластикових пляшок та кришок для подальшої переробки та виготовлення протезів та їх частин для воїнів АТО. Акція відбувається за ініціативи благодійного фонду «ОВЕС».  Пункт збору кришок з пластикових пляшок знаходиться на першому поверсі бібліотеки.

Триває всеукраїнська акція «Бібліотека українського воїна». Запрошуємо усіх кіровоградців долучатися до благодійності та передавати  книги для військовослужбовців, що знаходяться в зоні АТО.

Час та дата проведення заходів може змінюватись. За докладною інформацією звертайтеся до обласної бібліотеки для юнацтва.

тел. 0954712767 Букач Тетяна Станіславівна – завідувач сектору соціокультурної діяльності;

тел. 066 9 475 475 Зайцева Наталя – головний бібліотекар сектору соціокультурної діяльності.

Адреса: вул. Декабристів 6\15.

Деталі тут

 

Поширити:

Залишити коментар:

коментар