В області провели 342 ялинкові перевірки

Триває щорічна операція «Новорічна ялинка», що розпочалася 1 грудня на території Кіровоградської області, направлена на забезпечення охорони лісів від незаконних рубок шпилькових насаджень у передноворічний період.

Про це Першій електронній повідомили а прес-службі обласного управління лісового та мисливського господарства.

До здійснення заходів з попередження порушень природоохоронного законодавства при заготівлі новорічних ялинок залучено працівників державної лісової охорони, представників Державної екологічної інспекції, Міністерства внутрішніх справ та засобів масової інформації.

В ході операції проведено 342 рейдові перевірки. З метою контролю за заготівлею та реалізацією новорічних ялинок проведено перевірки 7 лісогосподарських підприємств області. За незаконну рубку притягнуто до адміністративної відповідальності одну особу на суму 85 грн. Було проведено розрахунок розміру завданих збитків за зрубані новорічні дерева на суму 197 грн. Штрафи та заподіяна шкода сплачені добровільно та в повному обсязі.

У ході однієї з перевірок у Кіровограді до адміністративної відповідальності за торгівлю з рук у невстановлених місцях було притягнуто одну особу. Таке порушення згідно зі ст. 160 КУпАП карається штрафом від 17 до 119 гривень з конфіскацією предметів торгівлі.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар