Депутати облради проголосували за ліквідацію Пантаївської школи-інтернату

Сьогодні депутати обласної ради своїм рішенням фактично ліквідували Олександрійську школу-інтернат І-ІІІ ступенів. Хоча й з обмовкою: перед тим, як це станеться, на місці працюватиме комісія, яка, можливо, з часом врахує побажання місцевих жителів.

Як передає кореспондент Першої електронної, найбільш конфліктним питанням, яке розглядалося на сьогоднішньому пленарному засіданні сесії обласної ради, прогнозовано стало «Про внесення змін та доповнень до обласної програми реформування інтернат них закладів на період до 2015 року». Цим документом передбачається скорочення кількох інтернатних закладів, серед яких і Олександрійська школа-інтернат І-ІІІ ступенів.

Перша електронна вже повідомляла про суть питання. Проти такої оптимізації одностайно виступили й депутати Пантаївської селищної ради, де, розташований названий заклад, і мешканці селища.

На сесії голова облради Микола Ковальчук оголосив, що є рішення депутатського корпусу селища Пантаївка, резолюція сходки жителів селища зі зверненням до депутатів обласної ради з проханням «затвердити пропозицію створення в спальному корпусі Олександрійської школи-інтернату соціального гуртожитку, створити на базі школи-інтернату загальноосвітній заклад для дітей селища та дітей, які проживають у навколишніх селах, а також багатодітних і незабезпечених сімей, які мають дітей із послабленим здоров’ям із п’ятиденним проживанням. У разі неможливості створення школи-інтернату іншого типу, передати на баланс Олександрійської міської ради не лише приміщення й споруди, а й технічні засоби навчання, обладнання тощо».

Однак, озвучені аргументи, не стали достатнім приводом для зняття питання з порядку денного, чи внесення до проекту рішення кардинальних змін.

«Зараз ми приймемо рішення, але одночасно в протокольне рішення ми повинні записати щодо створення робочої групи по вивченню цього питання, про проведення спільного засідання постійних комісій селищної, міської і Кіровоградської обласної рад. І спільними зусиллями, за участі громадськості села Пантаївки, вирішити це питання. У нас ще є можливість це вирішувати. Ми не призупиняємо сьогодні функціонування закладу, він буде функціонувати повний навчальний рік, і ми можемо повернутися до цього питання в будь-який зручний для нас час», – сказав голова облради.

Проект рішення поставили на голосування, і більшістю голосів його затвердили.

Аргументи проти висловили голова  депутатської групи «Спільний дім» Ірина Малик і депутат Юрій Дзбановський. Однак, ні голова облради, ні більшість депутатів до них не прислухалися. А коли голова фракції «Батьківщина» Олександр Чорноіваненко, закликав обранців повернутися до повторного розгляду питання, очільник комісії з питань регламенту, депутатської етики, законності, зв’язків з органами місцевого самоврядування та адміністративно-територіального устрою Валерій Манухін повідомив, що, згідно з регламентом роботи облради, повторно за згоди депутатів можна розглядати лише ті питання, рішення по яким не набрало необхідної кількості голосів.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар