Світловодська громадська рада припинила своє існування

Останнє засідання Громадської ради при міськвиконкомі у її нинішньому складі відбулося вчора, 26 грудня.

Як передає кореспондент Першої електронної, згідно з Постановою № 996 Кабінету Міністрів від 3 листопада 2010 року, подібні консультаційно-дорадчі органи при органах місцевого самоврядування обираються на дворічний термін.

Відтак, у грудні поточного року сплив строк повноважень ГР, які ці роки очолювала громадська активістка Надія Мальцева. Саме вона на цьому засіданні доповіла про роботу, виконану ГР за звітній період.

Основними напрямками, згідно доповіді голови, були комунальний, транспортний та екологічний. Щодо першого, то тут «наріжним каменем» було ЖЕКівське реформування. Варто зазначити, що Громадські слухання, проведені 8 листопада 2011 року, які поклали початок заміни п’яти ЖЕКів двома комунальними підприємствами, були ініційовані саме ГР. Не менш інтригуючою виявилась і транспортна тема в частині пільгових перевезень. Тут в ГР, відмітила доповідачка, з’явилася своя опозиція, яка безкомпромісно, дбала (і дбає) лише про свої «пільгові» права, гарантовані законодавством, при цьому начисто відкидаючи реалії сьогодення. А вони такі, що у разі повного задоволення прав пільговиків, при фактичній відсутності компенсацій перевізникам із Держбюджету за безкоштовні перевезення пільговиків, гряде неминучий колапс всієї системі пасажирських перевезень у Світловодську, 60% (!) населення якого є «носіями» тієї чи іншої пільги. Відтак Меморандум між владою, громадою і перевізниками, можна занести до активу цієї ГР.

А до найбільш грандіозних екологічних здобутків, за словами Мальцевої, можна віднести вивезення із іржавих відстійників заводу «Чистих металів» у червні 2012 року шести тон три-хлориду миш’яку у розчині соляної кислоти. Адже у разі витікання цієї суміші, на Світловодськ чекав би свій «міні-чорнобиль». Також до екологічних питань можна віднести і створення «Асоціації рибалок Світловодщини», яка об’єднала рибалок-любителів міста у їхній боротьбі із браконьєрським виловом рибних ресурсів та проведення зариблення, спільно із облуправлінням Держрибохорони, акваторії Кременчуцького водосховища.

Близько 20 хвилин Мальцева перелічувала пророблену за два роки роботу, яка була, у кінцевому результаті визнана присутніми задовільною.

У січні-лютому 2014 року очікується проведення конкурсу на обрання нової Громадської ради при міськвиконкомі.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар