На Кіровоградщині тривають роботи з ліквідації наслідків снігової стихії

Люблю писати про хороші, мотиваційні, цікаві історії. Пишу про людей, які хочуть і вміють робити важливі речі. Слідкую за оновленнями в сфері реформ і намагаюся писати про складне простими словами)
Контакт: Facebook Telegram
Під керівництвом першого заступника голови облдержадміністрації Сергія Коваленка відбулася селекторна нарада з керівниками територій щодо ліквідації наслідків, що викликані складними погодними умовами.
Наразі ситуація на автошляхах області залишається складною, є населенні пункти, які внаслідок снігових наметів й досі повністю відрізані, або ж мають часткове сполучення із районними центрами.
Ситуація ускладнюється також тим, що подекуди снігові замети на дорогах сягають 1,5-2 метрів заввишки, сніг утрамбувався і став досить щільним, внаслідок чого звичайна техніка не завжди може впоратися з його розчищенням.
Наразі для ліквідації наслідків природної стихії задіяна уся наявна техніка облдавтодору та місцевих комунальних служб. До розчистки місцевих доріг також долучилися агропідприємства та фермерські господарства.
На найбільш складних ділянках, де звичайна техніка не в змозі здолати снігові замети, задіюється важка спеціалізована техніка державної служби із надзвичайних ситуацій.
Завдяки злагодженим діям місцевих комунальних служб, облавтодору та ДСНС у Бобринецькому районі вдалося відновити сполучення із 7 сільськими радами, тривають роботи, і вже найближчим часом буде відновлено сполучення ще з 6 сільрадами. Наразі 32 населених пункти й досі залишаються повністю відрізаними від Бобринця, а 6 населених пунктів мають частковий зв’язок з райцентром.
Складною залишається ситуація також у Вільшанському районі, проте тут вже відновлено зв’язок із 12 населеними пунктами, проте повністю відрізаними залишаються ще 12 сіл.
У Добровеличківському районі немає зв’язку з 6 населеними пунктами, з 5 селами відновлено частковий зв’язок, очисні роботи тривають. У Новомиргородському районі й досі залишається заблокованим шлях до 2-х населених пунктів.
Завдяки важкій техніці ДСНС вдалося розблокувати автомагістраль поблизу села Гурівки Долинського району, рух автотранспорту тут повністю відновлено.
Тривають очисні роботи в обласному центрі, зокрема, із залученням спеціалізованої важкої техніки, що найближчим часом має відновити сполучення між селищем Новим та Кіровоградом.
Снігові опади та заметілі по області переважно припинилися, проте, вже найближчими днями очікується істотне зниження температури повітря, подекуди до 20 градусів морозу. Зважаючи на це, Сергій Коваленко звернувся до керівників територій з проханням не зволікати і протягом 24 годин завершити роботи з розчистки доріг, що сполучають населенні пункти із райцентрами та центральними автомагістралями.
Поширити:

Залишити коментар:

коментар