Кіровоградцям радять не “випалювати” всю житлову субсидію

Люблю писати про хороші, мотиваційні, цікаві історії. Пишу про людей, які хочуть і вміють робити важливі речі. Слідкую за оновленнями в сфері реформ і намагаюся писати про складне простими словами)
Контакт: Facebook Telegram

Протягом 2014-2015 років в країні здійснено ряд заходів щодо реформування систем соціального захисту споживачів житлово-комунальних послуг.

Завдяки розробленим нормативно-правовим актам та здійсненим заходам на сьогодні вже більше 5 млн. сімей отримують субсидії і з кожним днем їх кількість збільшується.

Держава забезпечує надійну підтримку сім’ям, які не спроможні самостійно оплачувати вартість комунальних послуг.

Однак серед населення шириться хибна думка щодо обов’язковості “випалювання” всього обсягу природного газу та використання у повному обсязі інших комунальних послуг (холодної води, електроенергії тощо), на які надається субсидія.

Отже, розмір субсидії розраховується виходячи з об’ємів соціальної норми споживання незалежно від фактично спожитих обсягів природного газу чи інших комунальних послуг.

Фактичне споживання комунальних послуг домогосподарством відрізняється від нормативного і може бути більшим або меншим від соціальних норм споживання.

Не потрібно “випалювати” весь обсяг природного газу, чи даремно використовувати інші комунальні послуги (холодну воду, електроенергію), на які надається субсидія.

Сума субсидії, яку органами соціального  захисту  населення було переказано на рахунки виконавців/виробників житлово-комунальних послуг для оплати їх вартості в розмірі соціальних  нормативів і яка не використана домогосподарством внаслідок економії споживання послуг, зараховується виконавцем/виробником як оплата обов’язкової частки платежу домогосподарства на наступний розрахунковий період.

Зменшене споживання комунальних послуг жодним чином не вплине на розмір субсидії на наступний опалювальний період, оскільки субсидія розраховується виключно на основі соціальних норм споживання.

Ще раз наголошуємо, що споживати комунальні послуги економно — вигідно. Якщо не використаєте весь обсяг газу (чи іншої послуги), нічого повертати не потрібно, ви все рівно будете користуватись субсидією.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар