Роботодавці, ОДА і Профспілки підписали угоду

Територіальну угоду між обласною державною адміністрацією, об’єднанням організацій роботодавців та Федерацією профспілок підписала вчора в КОДА.

Про це повідомляється на її сайті.

Свої підписи під документом поставили голова обласної державної адміністрації Андрій Ніколаєнко, голова Федерації профспілок Сергій Петров та голова правління обласного об’єднання організацій роботодавців Павло Штутман.

Андрій Ніколаєнко відзначив, що традиція укладати такі Угоди в області триває з 1995 року, тож цей документ – результат багатомісячної роботи, переговорного процесу усіх сторін. Крім того, нинішня Угода вперше сформована на засадах Закону України «Про соціальний діалог в Україні».

«Обговорення проходили у палких суперечках, але була поставлена головна мета – дійти домовленостей по ключових питаннях, а значить – консолідувати зусилля сторін для соціального діалогу», – відзначив голова ОДА..

Серед пріоритетних завдань, які визначено в Угоді, – розвиток виробництва та зростання зайнятості населення. Сторони тристоронньої угоди зобов’язались забезпечити захист інтересів місцевих товаровиробників та сприяти їм щодо розробки і реалізації сучасних інвестиційних проектів, розвитку зовнішньоекономічної діяльності, налагодження нових господарських зв’язків між підприємствами-товаровиробниками на внутрішньому ринку області.

Великий спектр зобов’язань визначено в Угоді стосовно охорони праці та здоров’я, культури і духовності, створення сприятливих економічних та соціальних умов для молоді. Вагомими є і положення щодо соціального захисту всіх верств населення, особливо ветеранів війни, праці, дітей війни та пенсіонерів .

Всі положення Територіальної угоди тісно переплітаються із програмою реформ, які за ініціативи Президента України реалізуються у державі, головним завданням яких є підвищення якості життя людей.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар