Цього року доходи декларуються по-новому

Журналістка
Світлана Листюк
Журналістка

Кіровоградська ОДПІ ГУ ДФС у Кіровоградській області нагадує , що приватні підприємці на загальній системі оподаткування або особи, які проводять незалежну професійну діяльність та/або отримували доходи як пересічні громадяни від інших фізичних осіб і при цьому податки не сплачувалися, іноземні доходи, а також у разі отримання доходів у формі заробітної плати, інших заохочувальних та компенсаційних виплат або інших виплат і винагород від двох і більше податкових агентів мають обов’язок щодо подання декларації про майновий стан і доходи.

Звітувати таким особам необхідно за новою формою декларації, затвердженою наказом від 02.10.2015р. за № 859  «Про затвердження форми податкової декларації про майновий стан і доходи та Інструкції щодо заповнення податкової декларації про майновий стан і доходи», яка вводиться в дію з 01 січня 2016 року та передбачає визначення податкових зобов’язань з податку на доходи фізичних осіб та військового збору.

Щодо строків подання декларації, то вони залежать від обраної категорії платника:

– громадянин та особа, яка проводить незалежну професійну діяльність подають декларацію до 1 травня року, що настає за звітним;

– підприємець – протягом 40 календарних днів, що настають за останнім календарним днем звітного (податкового) кварталу (року).

Звітність до органів фіскальної служби подається за місцем реєстрації (прописки) платника власноруч або уповноваженою на це особою на паперових носіях; поштою з повідомленням про вручення та з описом про вкладення або за допомогою мережі Інтернет  в електронній формі з дотриманням умови щодо реєстрації електронного  цифрового підпису та відповідного програмного забезпечення.

Нова форма декларації про майновий стан і доходи та додатки до неї розміщені за адресою:http://sfs.gov.ua/elektronni-formi-dokumentiv/podatok-na-dohodi-fizichnih-osib/.

Прес-служба Кіровоградської ОДПІ

Поширити:

Залишити коментар:

коментар