На Кіровоградщині є 460 потенційно небезпечних об’єктів

Журналістка
Світлана Листюк
Журналістка

У 2015 році додатково ідентифіковано та включено до переліку 18 потенційно небезпечних об’єктів області, водночас 8 потенційно небезпечних об’єктів припинили господарську діяльність та вилучаються із відповідного переліку. Загалом, до переліку потенційно небезпечних об’єктів області внесено 460 об’єктів. 

Про це вчора під час  засідання обласної комісії з питань техногенно-екологічнолї безпеки та надзвичайних ситуацій повідомив начальник відділу державного нагляду та контролю УДСНС України в області Роман Шаповалов.

Із загальної кількості небезпечних  об’єктів,  хімічно небезпечних виявлено 27, складів пально-мастильних матеріалів та нафтобаз – 26, автозаправних та газозаправних станцій – 236, елеваторів та хлібоприймальних пунктів – 52, нафто-, газоперекачувальних станцій та об’єктів газопостачання – 49, складів вибухових речовин – 7, гідроспоруд – 9, інших небезпечних об’єктів – 54.

Роман Шаповалов також поінформував про ситуацію з впровадженням автоматизованих систем раннього виявлення надзвичайних ситуацій. За його словами, усього по області обладнанню зазначеними системами підлягає 251 об’єкт підвищеної небезпеки. За оперативною інформацією розроблено та погоджено з органами державного нагляду у сфері пожежної та техногенної безпеки лише 94 технічних завдання та 90 робочих проектів таких систем. Монтажні роботи із облаштування системою завершено на 24 об’єктах підвищеної небезпеки.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар