Кіровоградські пенсіонери МВС вимагають змінити закон «Про національну поліцію» (ФОТО)

Сьгодні у Кіровограді на площі Героїв Майдану зібралися близько півтори сотні колишніх міліціонерів. Пенсіонери МВС вийшли на підтримку законопроекту № 3303, який на їх думку гарантує їм соціальну захищеність. Тоді як попередня редакція закону «Про національну поліцію» позбавляє їх цього. Нардепи цей законопроект розглядатимуть сьогодні.

“Згідно Закону “Про міліцію”, кожна дружина правоохоронця, у випадку його смерті, має право користуватися пенсією померлого, а згідно нового Закону “Про національну поліцію”, вона позбавлена цього права, бо він передбачає втрату чинності Закону України “Про міліцію”, – розповідає пенсіонер МВС Анатолій Ковбасюк.

“У такому вигляді закону “Про національну поліцію”, як він був прийнятий 2 липня 2015  року, ми стаємо людьми непричетними до Міністерства внутрішніх справ. Тобто нас та наші сім’ї позбавляють всіх пільг, а також унеможливлюють збільшення пенсії“, – обурився голова ГО “Союз офіцерів органів внутрішніх справ Кіровоградщини” Микола Корецький.

Як розповів Микола Корецький, цим Законопроектом № 3303 «Про внесення змін до розділу XI «Прикінцеві та перехідні положення» Закону України «Про Національну поліцію» гарантується збереження всіх пільг, компенсацій та соціальних гарантій для всіх колишніх працівників МВС та їх сімей.  Також він повідомив, що близько 300-сот колишніх працівників МВС від Кіровоградщини відбули у Київ на всеукраїнську акцію під стінами Верховної ради.

Зазначимо, що деякі колишні працівники МВС, які прийшли на центральну площу, агресивно реагували на запитання журналістів і розвернувшись спиною йшли від них. Чим зумовлено таке ставлення до представників ЗМІ, вони не пояснили.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар