У Новоукраїнці ДАІшники обстріляли «Москвич»

У Новоукраїнці ДАІшники обстріляли «Москвич», п’яний водій якого ледь не збив інспектора.

Про це Першій електронній повідомило власне джерело у правоохоронних органах.

Інцидент, під час якого інспектору ДАІ довелося застосувати табельну зброю, стався в Новоукраїнці вчора, 19 грудня.

До чергової частини УМВС в області з чергової частини Новоукраїнського РВ УМВС в області надійшло повідомлення про те, що близько 21:00 під час нагляду за дорожнім рухом у Новоукраїнці інспектор відділення ДАІ міліції громадської безпеки Новоукраїнського РВ УМВС застосував табельну вогнепальну зброю.

Попередньою перевіркою встановлено, що під час патрулювання центральної вулиці райцентру працівники ДАІ помітили автомобіль «Москвич», який скоїв порушення ПДР. Інспектор спробував зупинити автомобіль за допомогою жезла, але водій цю вимогу проігнорував, натомість збільшив швидкість і поїхав далі. Інший екіпаж ДАІ, який знаходився неподалік, увімкнувши гучномовець та проблискові маячки, почав його переслідування.

Під час втечі водій «Москвича» раптово виїхав на тротуар, де створив загрозу життю і здоров’ю трьох громадян, які у цей час йшли там. Після цього водій скерував автомобіль до в’їзних воріт будинку, де у цей час знаходився інспектор.

Враховуючи те, що водій автомобіля створив реальну загрозу життю і здоров’ю працівника міліції, інспектор, який переслідував втікача, відповідно до вимог ст. 15 Закону України «Про міліцію» здійснив один постріл з табельної вогнепальної зброї в напрямку переднього лівого колеса, аби автомобіль пошкодився і примусово зупинився. Після цього «Москвич» був заблокований працівниками ДАІ, водія затримали. Порушником виявився безробітний житель Новоукраїнки 1992 року народження.

Слідчо-оперативна група Новоукраїнського РВ УМВС, викликана на місце події, доставила водія до Новоукраїнського районного територіального медичного об’єднання для проходження медичного огляду. Відповідно до висновку медиків, затриманий перебував у стані алкогольного сп’яніння.

Дана подія зареєстрована до журналу Єдиного обліку Новоукраїнського РВ. Попередньо застосування табельної вогнепальної зброї інспектором ДАІ для примусової зупинки транспортного засобу прокуратура Новоукраїнського району визнала правомірним.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар