Кіровоградський виконком – порушник законодавства, – АМКУ

Виконавчий комітет Кіровоградської міської ради визнаний порушником антимонопольного законодавства.

Про це повідомляє сайт АМКУ.

Упродовж поточного року Кіровоградське обласне територіальне відділення неодноразово визнавало дії ЖЕКів та КРЕПів Кіровограда на ринку з утримання будинків, споруд та прибудинкових територій порушеннями закону.

Надавачі послуг, зловживаючи монопольним становищем, формували та застосовували економічно – необґрунтовані тарифи. А без затвердження або погодження тарифу його застосування є неможливим.

Відповідно до статті 28 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні» уповноваженим органом по встановленню на території  Кіровограда тарифу на послугу з утримання будинків, споруд та прибудинкових територій є виконавчий комітет Кіровоградської міської ради.

Структурні підрозділи даного органу повинні перевіряти економічну обґрунтованість тарифів, що подаються на затвердження або погодження виробниками послуг.

Тому  адміністративною колегією Кіровоградського обласного територіального відділення Антимонопольного комітету України прийнято три рішення, якими визнано дії виконавчого комітету Кіровоградської міської ради порушенням статті 17 Закону України «Про захист економічної конкуренції», які полягали у легітимації вчинення порушень КРЕПами № 3, 6, ЖЕКами № 4, 7 та ЖЕК ОЖБК.

Порушення полягає в тому, що орган самоврядування підтвердив правомірність протиправних діянь суб’єктів господарювання та надав їм вигляду законності.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар