Шахраям, які наживалися на кіровоградських пенсіонерах, «світить» до 5 років

На Кіровоградщині затримали двох жителів сусідніх областей, які під приводом медичної допомоги видурювали гроші у літніх людей.

Про це Першій електронній повідомили в СЗГ УМВС України в Кіровоградській області.

Протягом кількох тижнів зловмисники «розжилися» на суму у кілька десятків тисяч гривень. За такі дії обом загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 5 років.

Двоє молодиків повідомляли потерпілим про те, що для усіх бабусь і дідусів країни лікарні закупили диво-апарат. А щоб не виникало ніяких сумнівів, просили показати документи, пропонували перевірити його на собі та отримати негайно.Процедура оформлення документів на «передачу» майна вже потім коштувало близько 200 гривень.

Після кількох маніпуляцій зі звичайним масажером для тренування м’язів старі і немічні люди практично завжди почувалися зле. Їм настійливо пропонували лягти і не підводитися з ліжка 15 хвилин. За цей час шахраї встигали ооглянути шухлядки і шафи, де пенсіонери ховали заощадження, і втекти з місця пригоди.

Зловмисників, мешканців Херсонської і Запорізької областей, затримали після однієї з оборудок у квартирі, яку вони винаймали за кошти ошуканих пенсіонерів.

За даними фактами відкрито кримінальні провадження за ч. 2 ст. 190 та ч. 2 ст. 185 Кримінального кодексу України (шахрайство та крадіжки). Обом зловмисникам загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 5 років.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар