Психологи Кіровоградського обласного військкомату взяли участь у тренінгу в Миколаєві (ФОТО)

Психологи Кіровоградського обласного військового комісаріату, взяли участь в тренінгу з методичного навчання військових психологів, який відбувся 3 грудня 2015 року в місті Миколаїв на базі Миколаївського обласного військового комісаріату. Про це редакції сайту Перша елекронна газета повідомили в прес-службі військкомату.

Керівником заняття був старший офіцер управління психологічного забезпечення Головного управління по роботі з особовим складом Генерального Штабу Збройних Сил України підполковник Рустам Мамедов.

Також у заході взяв  участь практикуючий психолог, кандидат психологічних наук Віктор Мозговий.

Основною темою заходу, яку розглядали фахівці – організація роботи з професійно-психологічного відбору кандидатів для проходження військової служби у Збройних Силах України.

За словами організатора заходу підполковника Рустама Мамедова, психологів, присутніх на навчання, орієнтували на якісну роботу з відбору кандидатів у війська.

– Психологічна готовність молодих людей до будь-яких стресових ситуацій є важливою і необхідною умовою відбору майбутнього воїна. Для того щоб вміти знаходити саме таких людей і проводилося це заняття, – зазначив підполковник Мамедов.

Також йшла мова про психологічну реабілітацію демобілізованих учасників АТО, та про умови їх подальшої служби в Збройних Силах України. Чимала кількість військовослужбовців, учасників АТО які демобілізовані зі Сходу повертаються  на військову службу і вони потребують якісної психологічної діагностики, для запобігання в подальшому негативних психічних розладів, таких як посттравматичний синдром, тощо.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар