У Кіровограді відкрили інтерактивний музей-літак (ФОТОРЕПОРТАЖ)

Сьогодні, 7 грудня, у Кіровограді на честь Міжнародного дня цивільної авіації відкрили інтерактивний музей-літак.

На Алеї авіаторів Кіровоградської Льотної Академії НАУ зібралися видатні люди зі світу цивільної авіації, почесні гості та студенти академії. Зокрема, на відкриття музею-літака завітав льотчик-випробувач Олександр Галуненко, який піднімав у небо найбільший транспортний літак у світі – гордість українського літакобудування Ан-225 “Мрію”, що встановив на ній 234 світових рекорди та увійшов в книгу рекордів Гінесса. Також на відкриття завітав народний депутат України Олександр Горбунов.

“Сьогодні, на честь Міжнародного дня цивільної авіації, ми запускаємо в дію інтерактивний музей-літак АН – 24, який безпечно відлітав багато років і дав можливість оволодіти професією великій кількості наших студентів з багатьох країн світу”, – розповів у своїй промові Начальник академії, доктор технічних наук, професор Сергій Неділько. Він також повідомив, що над створенням музею працював майже весь колектив академії. Наприкінці свого виступу професор Сергій Неділько подякував усім, хто причетний до реалізації цього проекту та привітав курсантів зі святом.

Реалізувати цей проект вдалося за грантові кошти програми “Активні Громадяни” Британської ради в Україні.

Інтерактивний музей-літак являє собою відреставрований АН-24, в салоні якого розміщено плазмовий дисплей. Відвідувачі музею мають змогу споглядати краєвиди нашого міста з висоти пташиного польоту.

Більше фото дивіться ТУТ.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар