Кіровоградські аграрії лідирують у поставках зерна

На виконання форвардних біржових контрактів аграріями вже завезено на сертифіковані зернові склади 745 тис. тонн зерна, що становить 72% від законтрактованих обсягів.

Найбільші обсяги зерна поставлено на елеватори від аграріїв Вінницької, Полтавської, Кіровоградської та Сумської областей, повідомляє “Агрофонд України”.

При цьому сільгосппідприємства Харківської та Чернівецької областей вже завезли на елеватори необхідні обсяги. Поставка у Сумській, Львівській, Полтавській, Кіровоградській, Донецькій, Вінницькій та Чернігівській областях знаходиться в межах 90% від необхідних обсягів.

Низькі темпи поставки зерна спостерігаються у Тернопільській (22%), Запорізькій (40%) областях та АР Крим (39%).

Аграрії Харківської та Кіровоградської областей практично повністю виконали свої зобов’язання. Найнижчій рівень переоформлення (менше 10%) спостерігається у Волинській, Рівненській, Тернопільській та Запорізькій областях.

На сьогодні Аграрним фондом на рахунки сільгосптоваровиробників направлено майже 50 млн гривень. Одночасно передано на оплату до Державної казначейської служби платіжні доручення на загальну суму 170 млн гривень.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар