У Кіровограді відбудеться автопробіг автопробіг “На запчастини – тільки машини!” (АНОНС)

Люблю писати про хороші, мотиваційні, цікаві історії. Пишу про людей, які хочуть і вміють робити важливі речі. Слідкую за оновленнями в сфері реформ і намагаюся писати про складне простими словами)
Контакт: Facebook Telegram

Загальноукраїнський автопробіг “На запчастини – тільки машини!” присвячений Міжнародному дню боротьби за скасування рабства

2 грудня  організації-члени Всеукраїнської коаліції громадських організацій, які працюють у сфері протидії торгівлі людьми, та громадська організація «Обласна інформаційна служба з актуальних питань жіноцтва» в Кіровограді спільно з обласною універсальною науковою бібліотекою ім. Д. Чижевського за підтримки представництва в Україні Міжнародної організації з міграції (МОМ) проводять автопробіг “На запчастини – тільки машини!” присвячений Міжнародному дню боротьби за скасування рабства з метою активізації та підвищення обізнаності громад у регіонах, де працюють організації-члени Всеукраїнської коаліції з протидії торгівлі людьми, щодо ризиків та небезпек, пов’язаних із участю у незаконній трансплантації органів.

Акція відбувається одночасно в 17 областях України, а саме: в містах Сумської, Одеської, Запорізької, Херсонської, Миколаївської, Полтавської, Кіровоградської, Житомирської, Вінницької, Хмельницької, Чернівецької, Івано-Франківської, Львівської, Рівненської, Волинської, Закарпатської та Тернопільської областей. Варто зазначити, що Кіровоградщина вперше приєднується до такого заходу. Акції будуть проходити під єдиним гаслом “На запчастини – тільки машини!” з метою забезпечення впізнаваності заходу та виконавців.

План проведення автопробігу “На запчастини – тільки машини!”

11.00 початок акції – медичний коледж ім. Є. Й. Мухіна (проспект Комуністичний, 16) – флеш-моб, фотосесія студентів та учасників автопробігу, розповсюдження друкованої продукції відповідної тематики.

11.30 Кіровоградський інститут розвитку людини «Україна» (проспект Дружби Народів, 8) – флеш-моб, фотосесія студентів та учасників автопробігу, розповсюдження друкованої продукції відповідної тематики.

12.00 ОУНБ ім.Д.І. Чижевського, вул. Гагаріна.

– флеш-моб, фотосесія працівників бібліотеки та учасників автопробігу, розповсюдження друкованої продукції відповідної тематики серед мешканців міста;

– інформування засобів масової інформації щодо проведення акції

12.30 виїзд учасників автопробігу до селища Бережинка та відвідування сільської бібліотеки щодо розповсюдження інформаційних матеріалів.

13.30 виїзд учасників автопробігу до селища Первозванівка та відвідування сільської бібліотеки щодо розповсюдження інформаційних матеріалів.

14.00 виїзд учасників автопробігу до селища Вільне та відвідування сільської бібліотеки щодо розповсюдження інформаційних матеріалів.

14.30 Завершення акції в ОУНБ ім. Д. Чижевського, розповсюдження інформаційних матеріалів серед користувачів бібліотеки, кава-брейк для учасників автопробігу

Довідка:

25 березня 2015 року 14 європейських держав приєдналися до першої всесвітньої угоди про заборону нелегальної торгівлі людськими органами. Генеральний секретар Ради Європи Турбйорн Ягланд назвав торгівлю органами “одним з найбільш злісних комерційних промислів у світі”. За його словами, доходи цього злочинного бізнесу перевищують один мільярд євро на рік. За даними Всесвітньої організації охорони здоров’я (ВООЗ), щорічно нелегально трансплантують близько десяти тисяч людських органів.

Громадськість та державні структури України мають певне розуміння проблеми торгівлі людьми з метою сексуальної та трудової експлуатації. Разом з тим, досить мало вивчена та практично не висвітлена для української громадськості проблема торгівлі людьми з метою вилучення органів. Відповідно, необхідним є поширення інформації щодо небезпек, пов’язаних з участю у незаконній трансплантації органів у якості донора, вербувальника тощо, зокрема, серед населення малих міст, сіл, районних та обласних центрів, через які проїдуть машини автопробігу.

Всеукраїнська коаліція має позитивний досвід проведення автопробігу в 10 регіонах України “Тільки машини – на запчастини!” у 2011 році, у результаті якого було охоплено безпосередньо 28 960 осіб і опосередковано 15 мільйонів осіб (або 33% населення України) через медіа-публікації.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар