Кіровоград надав преференції двом підприємствам та одній церкві

Два підприємства та одна церква не платитимуть податок до міського бюджету Кіровограда.

Таке рішення ухвалили депутати Кіровоградської міської ради на засіданні сесії, яке відбулося сьогодні, 18 грудня, передає кореспондент Першої електронної.

До переліку суб’єктів господарювання, які рада запропонувала звільнити від земельного податку потрапили ОКВП «Дніпро – Кіровоград», ДП «Кіровоградський КХП №2» та громадська організація «Єлисаветградське православне товариство».

Критерії, за якими були відібрані претенденти на преференцію від міської влади, викликали чимало запитань з боку окремих депутатів.

За поясненням начальника управління економіки Олени Осауленко, заощаджені у такий спосіб кошти дозволять двом першим підприємствам зменшити заборгованість із заробітної плати. Зауваження про те, що на території міста 30 підприємств, на яких є заборгованість, залишилось без уваги.

Щодо Громадської організації, яка будує церкву на території кіровоградського парку імені Крючкова, то вона, за поясненням управління економіки, сприяє покращенню благоустрою міста.

Після тривалої дискусії рішення затвердили переважною більшістю голосів.

Таким чином, у 2014 році бюджет Кіровограда недоотримає більше 200 тисяч гривень. Земельний податок з підприємства «Дніпро-Кіровоград» становить 29 тисяч гривень, з комбінату хлібопродуктів – близько 140 тисяч гривень, і церква заощадить собі ще 54 тисячі гривень.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар