Андрій Райкович пообіцяв, що тарифи на тепло підніматися не будуть

Вчора, 28 листопада, міський голова Андрій Райкович перевірив хід організації опалювального сезону в Кіровограді під час наради з керівниками теплогенеруючих підприємств міста і начальниками житлово – експлуатаційних організацій. Про це повідомляється на сайті міськради.

Заступник директора ДП “Кіровоградтепло” ТОВ “ЦНТІ УНГА”  Анатолій Таран повідомив, що підприємство здійснило весь комплекс літніх ремонтних робіт і вчасно розпочало опалювальний сезон. Станом на сьогоднішній день поривів не зафіксовано, технічно процес опалення триває у штатному режимі. Проте у тепловиків інша біда, звернув увагу Анатолій Таран. У них заблоковані рахунки і всі надходження автоматично списуються для оплати за газові борги, які становлять 83 мільйона гривень. Це створює проблему з проведенням необхідних поточних ремонтів та призвело до заборгованості із заробітної плати.

Значний борг перед НАК “Нафтогаз України” і у КП “Теплоенергетик”. Тут, за інформацією директора підприємства Тетяни Соколенко, за блакитне паливо завинили 119 мільйонів гривень.  Вихід є, звернула увагу Тетяна Соколенко. Для цього на законодавчому рівні необхідно узаконити процедуру компенсації різниці в тарифах для бюджетних організацій.

Андрій Райкович доручив профільному головному управлінню житлово – комунального господарства терміново підготувати листи за його підписом на адресу керівництва НАК “Нафтогаз України” і пообіцяв особисто звернутися з проханням розблокувати рахунки, щоб у тепловиків з’явилися обігові кошти.

До керівників ЖЕО у міського голови була найголовніша вимога: контролювати тарифи і оптимізувати якість надання послуг.

“Словосполучення “підвищення тарифів” на найближчий період для вас – “табу”, – наголосив Андрій Райкович. – А от для  покращення своєї роботи ви маєте необхідні резерви. Люди повинні побачити, що влада в особі комунальних служб повернулася обличчям до них. Начальники ЖЕО на своїх територіях є предстваниками міського голови і уособлюють там всю міську владу. А тому і за порядок на територіях несете повну відповідальність – від недопущення незаконного будівництва – до належного прибирання опалого листя”.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар