На Кіровоградщині встановили ще одну меморіальну дошку (ФОТО)

Люблю писати про хороші, мотиваційні, цікаві історії. Пишу про людей, які хочуть і вміють робити важливі речі. Слідкую за оновленнями в сфері реформ і намагаюся писати про складне простими словами)
Контакт: Facebook Telegram

На фасаді приміщення Михайлівської ЗШ І-ІІІ ступенів (Олександрівський район) відкрито пам’ятну дошку загиблому в зоні АТО, колишньому учневі  та жителю села Роману Бойку.

Михайлівський сільський голова Світлана Гавриш розповіла, що 27-річний чоловік пішов боронити кордони Батьківщини на Сході у травні 2014 року. У складі сухопутних військ наземно-повітряної оборони Збройних Сил України  йому довелося воювати у селі Славному Донецької області.  Та вже в кінці листопада мама Романа отримала звістку про тяжку втрату – смерть сина.

Свої співчуття мамі героя, виступаючи перед присутніми,   висловили керівники районної влади, військовий комісар району, перша вчителька Романа. Місцевий священник освятив меморіальну дошку, відслужив службу по Роману Бойку та всіх військових, які загинули, захищаючи Батьківщину. Українських захисників, які віддали своє життя за нашу свободу, присутні пом’янули хвилиною мовчання. Право відкрити меморіальну дошку було надано племінникам загиблого Вікторії і Дмитру.

„Народився і виріс Роман у нашому селі, закінчив  школу. Тому після його загибелі, без жодного сумніву, сільська громада та учнівський та педагогічний колективи школи, громадськість вирішили відкрити меморіальну дошку  своєму герою. До того ж, на найближчій сесії сільської ради буде розглянуте питання про перейменування однієї вулиць на честь Романа Бойка”, – зазначила Світлана Гавриш.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар