У “Народному слові” звільнять не народного редактора. А може й ні

Журналістка
Світлана Листюк
Журналістка

Питання про звільнення з займаної посади редактора комунальної газети “Народне слово” Валентини Бажан буде винесене на розгляд  другої сесії Кіровоградської обласної ради 7-го скликання.

Відповідний проект рішення розміщено на сайті обласної ради.

У тексті йдеться:  “Обласна рада вирішила звільнити Бажан Валентину Василівну з посади головного редактора газети Кіровоградської обласної ради та обласної державної адміністрації “Народне слово”   _____ грудня 2015 року у зв’язку із закінченням строку дії контракту”.

У цьому ж проекті йдеться і про призначення нового редактора, прізвище якого не вказано.  Як повідомив Першій електронній керівник відділу управління майном Андрій Шепель, наразі ніхто з журналістів чи управлінців не виявив бажання подати свою кандидатуру на заміщення Валентини Бажан на посаді редактора. Тому, за відсутності конкурентів, вона може й надалі очолювати “Народне слово”.

Документи (резюме) приймає відділ управління майном з подальшою передачею їх на розгляд нового голови облради і голови ОДА.

Також в обласній раді підтвердили, що за редакцією газети “Народне слово” налічуються борги у сумі близько 300 тис грн, які накопичились саме за роки керівництва Валентини Бажан. У власності редакції є приміщення по вул. Чорновола та легковий автомобіль.

Згідно з законом про роздержавлення комунальних ЗМІ, борги редакції повинні покрити її нинішні власники, тобто Кіровоградська ОДА і обласна рада. Як запевнив Андрій Шепель, всю суму заборгованості засновники погасять у визначений законом період, передбачивши відповідні кошти в обласному бюджеті. Редактор же не понесе ніякої відповідальності за перетворення газети у збиткове видання.

Читайте також: У Кіровограді пікетували «Народне слово» (фото)

Поширити:

Залишити коментар:

коментар