На Кіровоградщині учасникам АТО надано майже 5 тис га землі

Люблю писати про хороші, мотиваційні, цікаві історії. Пишу про людей, які хочуть і вміють робити важливі речі. Слідкую за оновленнями в сфері реформ і намагаюся писати про складне простими словами)
Контакт: Facebook Telegram

Для забезпечення воїнів АТО безоплатними земельними ділянками Головне управління Держгеокадастру у Кіровоградській області визначило масиви земель державної та комунальної власності, придатні для подальшого надання військовослужбовцям та членам сімей загиблих учасників АТО.

Так, на офіційному сайті  Держгеокадастру та сайтах районних державних адміністрацій оприлюднено перелік зарезервованих земель, що можуть бути використані для наступного виділення учасникам АТО. Дана інформація поновлюється щотижнево.

Згідно зі статистичними даними, станом на 23 листопада 2015 року ГУ Держгеокадастру в області видано 2731 наказ про надання дозволу учасникам АТО та членам їх сімей на розроблення проектів землеустрою щодо відведення земельних ділянок для ведення особистого селянського господарства. Дозволи надано на загальну площу 4758 гектарів.  З цієї кількості дозволів уже затверджено 1041 проект землеустрою на загальну площу 1775 гектарів.  Варто зауважити, що середній розмір земельної ділянки по області становить 1,7 га. Порівняно з іншими областями це – високий показник. Найбільшу кількість земель для військових відведено у Кіровоградському районі – 722 га, Маловисківському районі – 312 га, Новомиргородському району –307 га, Гайворонському району – 310 га та Добровеличківському району – 237 га.

Загалом органами місцевого самоврядування учасникам АТО та членам сімей загиблих учасників АТО передано 856 ділянок на загальну площу 180 гектарів. У більшості випадків учасники АТО звертаються із заявами на отримання земельних ділянок для ведення особистого селянського господарства.

Варто наголосити, що сьогодні надійшло багато звернень від учасників АТО, котрі виявили бажання на отримання земельних ділянок на території Кіровоградського, Знам’янського, Маловисківського та Новомиргородського районів, та незначну кількість вільних земель на цих територіях.

Аби вирішити це питання на території Кіровограда та Кіровоградського району, ГУ Держгеокадастру в області опрацьовується питання щодо надання наділів цій категорії громадян для ведення садівництва в приміській зоні з перспективою наступного включення зазначених територій в межі міста. Зокрема винайдено майже 350 земельних ділянок у межах садових товариств: «Зірка», «Приозерний», «ДБК», «Геолог», «Медик». Загальна  площа –  37,04 гектара.

Також опрацьовується питання надання таких земельних ділянок за рахунок земель запасу.

Марія Соловйова, в.о. начальника Головного управління Держгеокадастру у Кіровоградській області

Поширити:

Залишити коментар:

коментар