Охорона землі обійшлась кіровоградцям більше 2 млн грн

Землевпорядниками Кіровоградщини спрямували 2,168 млн грн на реалізацію заходів з охорони та поліпшення стану земель регіону. Фінансовий ресурс використали з коштів, що надійшли в порядку відшкодування втрат сільськогосподарського та лісогосподарського виробництв. Про це повідомляє “Урядовий портал”.

На роботи з проведення інвентаризації земель спрямували 1,535 млн гривень. Ще на 546 тис. грн профінансували проведення нормативної грошової оцінки земель. На розроблення робочих проектів землеустрою та заходи з охорони земель, а також на інші роботи з поліпшення стану земельного фонду сумарно використали 87,6 тис. гривень.

У Кіровоградській області на спеціальних рахунках місцевих рад знаходиться 12,033 млн. гривень, що надійшли за відшкодування втрат сільсько- та лісогосподарського виробництв. Ці кошти можуть використовувати на освоєння земель, охорону земельного фонду, поліпшення угідь. Фінансовий ресурс також спрямовують на проведення інвентаризації та нормативної грошової оцінки земель. Згідно із законодавством, використання коштів на будь-які інші потреби забороняється.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар