Кіровоградцям розповідають, як не потрапити в капкан грипу

Люблю писати про хороші, мотиваційні, цікаві історії. Пишу про людей, які хочуть і вміють робити важливі речі. Слідкую за оновленнями в сфері реформ і намагаюся писати про складне простими словами)
Контакт: Facebook Telegram

Гострі респіраторні вірусні інфекції та грип розпочинають «полювання» на людей – НМЦ ЦЗ та БЖД Кіровоградської області.

Поступове зростання кількості захворілих на гострі респіраторні вірусні інфекції та грип є сезонною хвилею епідемічного підйому.

Щоб запобігти захворюванню, необхідно дотримуватись найголовніших правил:

– уникайте скупчень людей, аби зменшити вірогідність контактів із хворими;

– користуйтеся одноразовими масками, щоб захистити себе чи інших людей від зараження;

– регулярно провітрюйте приміщення і вдавайтеся до вологого прибирання — як у домашніх, так і в робочих приміщеннях, щоб не залишати навколо себе живих вірусів і бактерій, що можуть бути активними впродовж годин після перебування у приміщенні хворої людини;

– повноцінно харчуйтеся, висипайтесь та уникайте перевтоми для підвищення опірності організму. Це збільшить шанси запобігти як зараженню, так і важким формам хвороби та її ускладненням;

– дотримуйтесь правил особистої гігієни: частіше мийте руки, перебуваючи у місцях великого скупчення людей, користуйтеся вологими антисептичними серветками та спреями, намагайтесь використовувати одноразові паперові рушники.

Імунну систему потрібно зміцнювати постійно. Цьому сприяють заняття фізкультурою, правильне харчування, відсутність згубних звичок. Не забувайте також про вживання вітамінів.

Якщо відчули перші ознаки захворювання, то не виходьте з дому, а викликайте лікаря. Не займайтесь самолікуванням. Якщо ж висока температура тримається два і більше дні, а захворювання протікає нетипово, то слід негайно звернутися в медичний заклад і провести відповідні лабораторні дослідження.

НМЦ ЦЗ та БЖД Кіровоградської області 

Поширити:

Залишити коментар:

коментар