Кіровоградці побачать “Червону книгу” Дмитра Лазуткіна (АНОНС)

Люблю писати про хороші, мотиваційні, цікаві історії. Пишу про людей, які хочуть і вміють робити важливі речі. Слідкую за оновленнями в сфері реформ і намагаюся писати про складне простими словами)
Контакт: Facebook Telegram

1 грудня о 18:00 в м. Кіровоград у тайм-клубі «Берлога» (вул. Велика Перспективна, 62) відбудеться літературно-дискусійний вечір та презентація нової збірки віршів поета і журналіста Дмитра Лазуткіна «Червона книга».

Він пройде у рамках проекту «Мережа», ініціатором якого є Міжнародна літературна корпорація MERIDIAN CZERNOWITZ. «Це вже третій подібний захід, організований нашою командою, – розповідає куратор «Мережі» Юлія ПЕЛЕПЧУК. – Перед тим ми зробили презентації книг «Життя Марії» Сергія Жадана у 33 містах України, а наразі триває тур Андрія Любки з новим романом «Карбід», який охопить майже 30 міст».

Протягом листопада-грудня Дмитро Лазуткін із поетичною збіркою «Червона книга» відвідає 8 міст. За словами поета, йому завжди цікаво відкривати для себе щось нове. «Це стосується не стільки географії, скільки  людей, які живуть там, де я ніколи не був, – розповідає Дмитро ЛАЗУТКІН. – А ще мені подобається співставляти емоційні ландшафти, краєвиди і серця, що битимуться поруч з моїм. Як не дивно, протягом літературних мандрівок доводилося бувати в Душанбе і Римі, виступати в Лондоні й Любліні. Але я жодного разу не читав поезії у, наприклад, Кривому Розі, Кременчуці, Кіровограді або Полтаві. До того ж, останнім часом багато бував на Сході України, чимало вислухав про те, що за всі роки існування незалежної України наші письменники дуже мало уваги приділяли читачам Донеччини, Луганщини… От думаю, а чи достатньо часто ми виступаємо на рідній Наддніпряншині? Тому я радий, що цього разу мені вдасться звернути з добре знайомих фестивальних маршрутів і зазирнути в очі людям, заради яких і пишу». 

«Червона книга» – це збірка, у якій більшість віршів була написана протягом останнього року. У кожного з трьох розділів книги – своя емоційна історія. Це схоже на проходження пекельних кіл, під час якого ліричний герой усвідомлює знаки минулого, аби дістатися прозорої поверхні, що відображає сонячні промені. Дмитро Лазуткін тонко відчуває те, про що варто говорити і вміє знаходити потрібні слова. Його поезії являють собою переплетіння вражень і передчуттів, гнучких метафор і ясних образів.

лазуткін

Переглянути буктрейлер.

«Мережа» – це проект, що охоплює всю територію України та має представників у 28 містах (серед них 20 – обласні центри), які займаються менеджментом літературно-дискусійних майданчиків на місцях. Протягом найближчого часу ми плануємо організувати ще декілька турів усіма містами мережі за участю письменників, з якими співпрацюємо, а це: Сергій Жадан, Юрій Андрухович, Тарас Прохасько, Юрій Іздрик, Катерина Бабкіна.

Проект реалізується за підтримки Міжнародного Фонду «Відродження».

Партнери у м. Кіровоград: Перша електронна газета, ГО «Спільна дія», мистецький проект «Типовий поет», Культурно-літературний електронний журнал «шTOPOR» та за підтримки управління в питаннях сім’ї, молоді та спорту Кіровоградської облдержадміністрації.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар