В Олександрійському районі буде перейменовано 5 сіл

Люблю писати про хороші, мотиваційні, цікаві історії. Пишу про людей, які хочуть і вміють робити важливі речі. Слідкую за оновленнями в сфері реформ і намагаюся писати про складне простими словами)
Контакт: Facebook Telegram

Прийнявши навесні цього року рішення  про заборону пропаганди комунізму Верховна Рада України таким чином узаконила заборону використання будь-якої комуністичної символіки. Фактично це означало повне очищення України від будь-яких нагадувань про комуністичне минуле, зокрема демонтаж радянських пам’ятників і радикальні зміни в топоніміці – перейменування вулиць, площ і назв населених пунктів, що містять тавро комунізму.

У Олександрійському районі під такі нововведення потратило п’ять сіл, які будуть перейменовані, а саме Володимиро-Улянівка в Новоулянівку, село Пролетарське – в Травневе, Леніно-1 – в Зелене,  Леніно-2 в Медове, Комінтерн в Новоселівку.

А в деяких населених пунктах району паралельно триває демонтаж пам’ятників, що символізують минулу епоху.  Так, у Недогарках днями знесли пам’ятник Леніну, а в Приютівці на подвірї Користівської школи – планують прибрати памятник А. Гайдару.

Замість червоного вождя, як пропонують недогарські депутати,  у наступному році на звільненому місці буде встановлено пам’ятник Тарасу Шевченку. А от, що нового з’явиться на місці зрушеного пам’ятника Гайдара, поки – не відомо.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар